Šport
330 ogledov

"Plošček ni hotel noter"

Gašper Krošelj Epa
Po drugem porazu v vse težjem položaju.

Slovenski hokejisti so se s Poljaki pred tokratnim dvobojem nazadnje pomerili v kvalifikacijah za olimpijske igre in zanesljivo zmagali s 6:1, tokrat pa so klonili z 2:4. "Dobro vprašanje, kaj je šlo narobe ... Vem, da se vsi proti nam borijo stoodstotno. To moramo sprejeti in ostali mirni. Zdaj imamo občutek, da se je vse zarotilo proti nam. Nimamo sreče pri strelih, pa še sami uničujemo svojo igro, kot smo jo danes s kaznimi. Na takšnih turnirjih je pomembna vsaka tekma, vsaka tretjina, vsak gol. Na to tekmo smo se skrbno pripravili, vemo, da je Poljska močna ekipa. Potem pa smo si sami zapletli življenje v drugi tretjini in cena je bila previsoka," je po tekmi dejal selektor Slovenije Kari Savolainen.

Slovenci so še enkrat nadstreljali svojega tekmeca, na dveh tekmah pa so iz 73 poizkusov dosegli le tri zadetke. "Danes smo tekmo odprli bolje kot tekme prej. A plošček spet ni hotel noter. Prečke, vratnica, črta ... In z enim ali dvema goloma tekme ne moreš dobiti. Oni pa so tudi imeli svoje priložnosti. Težko je strniti misli po takšni tekmi, a seveda ne moremo biti zadovoljni. V drugi tretjini smo se prej pogovorili, mogoče smo bili preveč živčni. Potem smo se umirili, a ko smo začeli drsati, kot je treba, smo naredili nekaj nespametnih napak. Ko pa igraš toliko časa z igralcem manj, oni dobijo 'momentum', potem pa se moraš spet ti pobirati," je dejal kapetan Jan Urbas, ki je v 59. minuti le še omilil slovenski poraz.

Za igralca tekme na slovenski strani je bil izbran 19-letni Jan Drozg, ki je zabil svoj prvi zadetek za člansko izbrano vrsto. "Zadel sem prvi gol za Slovenijo, ne vem pa, če sem lahko vesel, zaradi poraza. Turnirja nismo začeli najbolje. To je najslabše, kar je mogoče začeti. A še vedno imamo možnosti. Moramo popraviti napake, ki jih delamo, delamo tudi neumne prekrške, kar nas stane zmage. Tepe nas tudi učinkovitost. Delamo dobro, priigramo si priložnosti za gol, manjka pa pika na i, pa še sreče nimamo na tem turnirju."

Slovenci so z dvema porazama prikovani na dno lestvice, do konca prvenstva pa jih čakajo še dvoboji proti Madžarom, Kazahstancem in Italijanom. Preboj naprej je že pozabljen, zdaj se bo najverjetneje potrebno boriti za obstanek v drugem kakovostnem razredu svetovnega hokeja. 

Komentarjev 1