Šport
153 ogledov

Po hudi poškodbi brez SP

Polona Barič
Slovenska reprezentanca bo na svetovno prvenstvo odšla oslabljena.

Slovenska ženska članska rokometna reprezentanca se bo po vrnitvi iz Francije, kjer je minuli konec tedna igrala na pripravljalnem turnirju, danes zbrala v Laškem, kjer bo opravila sklepni del priprav na svetovno prvenstvo. To bo minilo brez Polone Barič, ki se je v Franciji poškodovala.

Petindvajsetletna Primorka, ki jo je skupila na nedeljski tekmi v Parizu, je opravila pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal strgane sprednje kolenske križne vezi. Baričeva, sicer članica Krima Mercatorja, bo morala tako prestati operacijo in vsaj šestmesečno rehabilitacijo, zaradi česar je njena sezona že predčasno končana, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije.

Uroš Bregar Slovenija Španija EP v rokometu Žreb Šport Znane tekmice za SP

V Laškem bo tako zadnje treninge opravilo osemnajst igralk, ki se jim bo znova pridružila tudi Neli Irman. Ta je morala zaradi osebnih zadev izpustiti turnir v Parizu ter se vrniti v Švico, kjer živi in dela. Selektor Uroš Bregar, ki je bil s pristopom igralk na tekmah proti Angoli in Franciji zelo zadovoljen, bo seznam 16 rokometašic, ki bodo odpotovale v Nemčijo, določil v četrtek zvečer, po poškodbi Baričeve in dejstvu, da Elizabeth Omoregie še nima pravice nastopa, pa se bo tako moral zahvaliti le še eni igralki.

Slovenija bo prvo tekmo odigrala v soboto, 2. decembra, ob 14. uri proti bronasti Franciji z minulega EP, proti kateri je v nedeljo v Parizu izgubila z 18:26, že naslednji dan pa jo ob 14. uri čaka obračun s petouvrščeno ekipo lanskega prvenstva Romunijo. Z ekipo, ki jo vodi Ambros Martin, se je Slovenija na velikih tekmovanjih doslej pomerila le enkrat - leta 2003 je bila boljša s 30:28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.