Šport
23 ogledov

Po Đokoviću izpadel še Murray

jerzy Janowicz
1/7
EPA
Zadnji teniški masters v letošnji sezoni, ki pravkar poteka v Parizu, je postregel z novim presenečenjem. Po včerajšnjem šokantnem izpadu Novaka Đokovića se je danes poslovil še Andy Murray. Škota je premagal neznani Jerzy Janowicz, sicer 69. igralec sveta.

Aktualnega olimpijskega prvaka in zmagovalca letošnjega US Opna Andyja Murraya je doletela enaka usoda kot Novaka Đokovića. Srba je včeraj presnetljivo, potem ko je Nole prvi niz dobil kar s 6:0, premagal Američan Sam Querrey, danes pa je mrzel tuš doživel še Murray. Po pravem trilerju, kjer je imel Škot že na voljo zaključno žogo, ga je s 5:7, 7:6(4), 6:2 premagal 21-letni Poljak Jerzy Janowicz, trenutno uvrščen na 69. mesto lestvice ATP.

Murray je dobil prvi niz in pri vodstvu s 5:4 v drugem serviral za končno zmago. Tretji igralec sveta je v ključnem trenutku popustil, Poljak pa je to s pridom izkoristili in si priigral podaljšano igro. V t.i. ''tie-breaku'' je bil ponovno Murray tisti, ki bil lahko zaključil obračun, vendar se Janowicz ni dal in izsilil odločilni niz. V tretjem nizu je dvakrat odvzel servis favoriziranemu Škotu in hitro povedel s 5:1. Pri serviranju za največjo zmago v svoji karieri je Poljak ubranil tri brejk žogice in zaključil z neubranljivim forehand udarcem. Takoj po zmagi je padel na hrbet, medtem ko so ga za trenutek premagale solze.

andy murray | Avtor: EPA EPA
''Ko sem serviral za zmago, nisem odigral dobro, saj sem zgrešil nekaj udarcev, ki bi jih moral zadeti. S tem si je pridobil samozavest in začel igrati bolje. Tie-break je odigral zelo agresivno,'' je po porazu povedal Murray, ki je svojo pozornost že usmeril v London. Janowicz, ki je sezono začel kot 221. igralec sveta, je za zmago s svojega loparja izstrelil 22 asov in dobil 83 odstotkov točk na svoj prvi začetni udarec.

Pariz meka za vse, ki znajo presenetiti

Presenečenja na zadnjem mastersu sezone v Parizu pa niso nič novega. Dovolj zgovoren je podatek, da je Roger Federer v Parizu prvič slavil šele leta 2011. Lovoriko v francoski prestolnici je osvojil tudi Novak Đoković, ki je bil najboljši leta 2009. Ostala dva igralca velike četverice, Rafael Nadal in Andy Murray, v Parizu še nista okusila slasti zmage.
Letos sta sodelovanje v Parizu odpovedala Nadal in Federer, s porazom Murraya in Đokovića pa bo prvič po letu 2010 masters romal v roke nekoga drugega. Pred dvema letoma je prav tako v Parizu slavil Robin Söderling.

V lanski sezoni so si vseh devet mastersov razdelili Federer, Nadal, Đoković in Murray. Vse je kazalo, da se bo zgodba letos ponovila, sedaj pa se je pot na široko odprla vsem ostalim tenisačem, ki vztrajno, a neuspešno trkajo na vrata velike četverice. Še en podatek, ki govori o tem, kako nepredvidljiv je masters v Parizu, je ta, da sta prav na tem turnirju svoji edini zmagi dosegla Jo-Wilfried Tsonga in Tomaš Berdych, oba že nekaj let igralca prve deseterice.

ATP Masters, Pariz, 3. kolo:

Jerzy Janowicz (Pol) : Andy Murray (VBr/3) 5:7, 7:6 (4), 6:2
Tomaš Berdych (Češ/5) : Kevin Anderson (Jar) 1:6, 6:3, 6:4
Gilles Simon (Fra) : Kei Nišikoi (Jap/15) predaja
Michael Llodra (Fra/) : Juan Martin Del Potro (Arg/7) 6:4, 6:3
Janko Tipsarević (Srb/8) : Juan Monaco (Arg/9) 6:3, 3:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.