Šport
23 ogledov

Po petku bodo morda padale glave

Doug Bradley in Matjaž Mahkovec Žurnal24 main
Tudi po novem porazu hokejistov Jesenic v ligi Ebel na Gorenjskem ne govorijo o krizi. A že kmalu se lahko pri prvakih zgodijo spremembe. Petkov derbi z Olimpijo bo na marsikaj odgovoril.

Gorenjci so po dobrem začetku sezone, ko so celo vodili na lestvici, padli globoko in na zadnjih devetih tekmah zmagali vsega enkrat. "O krizi še ne moremo govoriti, se bomo pa hitro odzvali, če bo šla še kaka tekma v to smer. Morda že po petku," opozarja športni direktor Acroni Jesenic Matjaž Mahkovec, potem ko so železarji proti Innsbucku doživeli prvi poraz po kar dveh letih. In dodaja, da v taboru trenutno šeste ekipe lige Ebel ne stojijo križem rok. "Vse bomo naredili, da ekipo vrnemo na pot, na kateri smo bili pred devetim kolom. Če določen kader ni na nivoju, je posledica znana."  V petek bodo Jeseničani v večnem derbiju gostili Olimpijo.

Igralci morajo spet najti fokus, meni športni direktor Jesenic (na sliki je Gregor Polončič). © Boštjan Tacol

 
Mahkovec je priznal, da je moštvo najslabše na branilskih položajih. Statistika kaže, da imajo Jeseničani tretjo najslabšo obrambo v ligi (prejeli so 108 golov, najslabša je Tilia Olimpija s 111 prejetimi zadetki), pa tudi da so tretji po številu golov (118, na vrhu je vodilni KAC s 128 zadetki). "Takoj se nam pozna, če je poškodovan kateri od igralcev. Zdaj je to Mitja Robar. Če njegovega mesta ne more nadomestiti domači igralec, ga bo treba poiskati v tujini." Kaj pa vratarja? "Če bosta imela podporo s strani branilcev, bosta storila tisto, kar sta že dostikrat dokazala."

 
 

O krizi še ne moremo govoriti, se bomo pa hitro odzvali, če bo šla še kaka tekma v to smer. Morda že po petku.

Matjaž Mahkovec pred petkovim derbijem z Olimpijo

 
Da je bilo na torkovem dvoboju najmanj gledalcev v tej sezoni lige Ebel , pove marsikaj. Tega se zaveda tudi Mahkovec. "Navijači hodijo gledat zmage, malo manj hokej. Včerajšnja tekma ni pravo merilo. A v petek je derbi, ki bo dal odgovor, kaj se bo dogajalo v prihodnje. Če bodo fantje pokazali, da so spet pravi, da je bila to le majhna kriza, lahko mirno zremo v prihodnje tekme. V drugačnem primeru bo treba potegniti določene zamenjave," pravi Mahkovec, ki s člani vodstva kluba (še) ne razmišlja, da bi po polovici sezone delali račune, saj bi bil to po njegovem mnenju račun brez krčmarja. "Problem je v fantih, ki bodo morali še enkrat ugotoviti, kaj je njihov fokus. Njihov fokus mora biti samo igra na ledu." In čeprav končnica ni več tako lahko dosegljiva kot še pred nekaj tedni, se Mahkovec ne boji. "So vzponi in padci. Vse ekipe doživijo kaj takega. A kljub temu padcu smo še vedno v sredini lestvice, zaostanek za najboljšimi pa ni prevelik. Če se bomo hitro pobrali, bomo kmalu spet na vrhu. Še tri ali štiri dobre tekme, pa smo spet v igri." Počakajmo do petka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.