Šport
16 ogledov

Po Saint-Étiennu še Bordeaux?

Divjanje hrvaških navijačev EPA
Na Hrvaškem se na današnji tekmi proti Španiji bojijo ponovitve ekscesov s srečanja proti Češki.

Pretekli konec tedna je pozornost nase preusmeril del hrvaških navijačev, ki je s prekinitvijo tekme še enkrat več opozoril na svoj spor z vodstvom Hrvaške nogometne zveze (HNS). Uefa je v ponedeljek našim južnim sosedom že izrekla denarno kazen, onstran Kolpe pa se bojijo, da se bo na današnji tekmi proti Španiji v Bordeauxu zgodba ponovila.

Po incidentu v Saint-Étiennu je HNS obtožila Torcido, navijaško skupino splitskega Hajduka. Največje dalmatinsko mesto je center odpora proti vodstvu zveze, ki po mnenju navijačev "bilih" že vrsto let favorizira Dinamo in ob tem v žepe pospravlja kupe denarja.

Znak za evro namesto črke e

In v Splitu so bile v ponedeljek vidna številna nova ulična sporočila, ki so namigovala na to, da bodo Hrvati tudi proti Španiji prekinili srečanje in tako svojo reprezentanco oddaljili od Eura.

"Osvobodimo hrvaško reprezentanco huliganov v loži, jutri ne bi bil v vaši koži," je sporočilo z ene glavnih splitskih ulic prenesel Dalmatinski portal, stavkov kot so: "Konec HNS se bliža, zmaga navijačev vse bližje," pa je še precej več. Skoraj v vseh zapisih je črka "e" zamenjana z znakom za skupno evropsko valuto.

Napovedano že v soboto

Že v soboto je na družbenih omrežjih zaokrožil tloris stadiona Matmut Atlantique v Bordeauxu, na katerem so prikazana mesta, s katerih naj bi na zelenico poletela pirotehnika. Podobna skica je bila na Facebooku objavljena že pred srečanjem v Saint-Étiennu.

Dolgoletni boj splitske Torcide podpirajo tudi druge navijaške skupine na Hrvaškem. Pri načrtovanju prekinitve tekme sta tokrat na skici poleg omenjene skupine zapisani tudi zagrebška skupina Bad Blue Boys in reška Armada.

Komentarjev 5
  • Zmago 14:46 21.junij 2016.

    Ah če bi imeli voljo, bi jih polovili ko zajce pa jih strpali v kakšen kamp, tako je pa to vse skupaj............del šova, kot pri nas.Ne bo mi nihče rekel, pri toliko policije bi pofišali enih par najbolj razgretih ...prikaži več in jim nudili ustrezno .................enotedensko erotično masažo s pendrekom,.....................bi se kaj hitro umirili.Ta druga pa, kakor hitro bi kdo prižgal baklo, bi usmerili vodni top v njega in ga ........ "pogasili". (na vsakem kornerju top pa še vmes po potrebi)

  • Avatar Leon
    Leon 14:27 21.junij 2016.

    Vsa silna vojska in policija v Franciji ni uspela preprečiti zažiganje Hrvaških huliganov .

  • dragec 12:47 21.junij 2016.

    Žal, mal so fašistoidni narod