Šport
212 ogledov

Po sedmi tekmi znan še zadnji udeleženec drugega kroga končnice

Nico Hischier Profimedia
Vragi po visoki zmagi na sedmi tekmi v nadaljevanje NHL.

Hokejisti New Jersey Devils so v odločilni sedmi tekmi prvega kroga končnice lige NHL doma s 4:0 nadigrali New York Rangers in se prvič po letu 2012 uvrstili v drugi krog vzhodnega dela lige. Njihov naslednji tekmec bo ekipa Carolina Hurricanes.

Švicarski vratar Akira Schmid je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in je ubranil vseh 31 strelov gostov, na drugi strani ledene ploskve pa so v polno zadeli njegovi soigralci Michael McLeod, Tomaš Tatar, Erik Haula in Jesper Bratt. Po dve podaji sta vpisala Ondrej Palat in John Marino.

Moskovčana Igorja Šesterkina v vratih Rangers, ki je ubranil 20 strelov, je ob koncu desete minute druge tretjine prvi premagal McLeod, ko so bili domači na ledu številčno oslabljeni. Palat je pred tem z agresivno obrambo prisilil v napako Chrisa Kreiderja, McLeod pa je uspešno zaključil  po njegovi podaji. Akcija se je sicer začela, ko sta imeli obe ekipi na ledu le štiri hokejiste v polju.

Tatar je dobrih pet minut pozneje povišal prednost na 2:0, ko mu je pred vrata podal Marino. Preostala gola sta padla v zadnjem delu. Najprej je bil uspešen Haula pet minut in pol pred koncem, dobri dve minuti pozneje je končni izid postavil Bratt, ki je zadel prazno mrežo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.