Šport
23 ogledov

Po Selanneju še slovo Sakuja Koiva

Saku Koivu EPA
Finski hokejist Saku Koivu je sporočil, da je končal kariero. V profesionalni karieri je odigral 18 sezon v severnoameriški hokejski ligi NHL, od tega prvih 13 pri Montrealu, zadnjih pet pa pri Anaheimu.

Devetintridesetletni hokejist je v ligi NHL dosegel 255 golov ter dodal še 577 podaj, s finsko reprezentanco pa je na olimpijskih igrah osvojil srebrno in tri bronaste medalje.

"Ko gledam nazaj na mojih 22 let profesionalnega hokeja, najprej na Finskem in nato v ligi NHL, se počutim izpopolnjeno. O upokojitvi sem razmišljal že precej časa in sem o njej trdno prepričan," je povedal dolgoletni kapetan Montreala, ki je v preteklosti premagal tudi krvnega raka, zaradi katerega je izpustil skoraj celotno sezono 2001/02. Pred odhodom čez lužo je igral za domači TPS Turku.

Saku Koivu, v ligi NHL uspešno igra tudi njegov mlajši brat Mikko, na večni lestvici najučinkovitejših igralcev najmočnejše lige na svetu trenutno zaseda 130. mesto. Po koncu minule sezone se je od aktivnega igranja sicer poslovil še en velikan finskega hokeja Teemu Selanne. Slednji je v ligi NHL zbral kar 1.457 točk (15. mesto).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.