Šport
1 ogledov

Pobegli Kamerunci ostajajo v Londonu

Thomas Essomba kamerun Reuters
Sedem kamerunskih športnikov, ki so v Londonu pobegnili iz olimpijske vasice, bo lahko v Veliki Britaniji ostalo do novembra. Pet boksarjev, plavalec in nogometašica so pobegnili v želji po boljšem življenju v Evropi.

Televizijska postaja BBC je danes predvajala pogovor s petimi kamerunskimi boksarji, ki so skupaj še z dvema rojakoma, plavalcem in nogometašico, ušli iz olimpijske vasi. Britanska vlada jim je izdala vizum, tako da lahko v Veliki Britaniji ostanejo do novembra, obstaja pa možnost, da jim ga tudi podaljša.

"Zdaj bomo iskali načine, da v Veliki Britaniji ostanemo dalj časa. Predvsem tu mislim na sponzorje, ki bi nam pomagali pri športni karieri. Želimo postati profesionalci. Tu ne želimo ostati, ker ne bi marali svoje države, ampak ker se želimo ukvarjati s športom, ki ga imamo radi. Če bi se vrnili v domovino, bi na to lahko pozabili," so dejali boksarji, ki trdijo, da so se za pobeg odločili, ker jim je vodstvo reprezentance grozilo, hotelo jim je vzeti potne liste, na samem prizorišču pa jim je za polovico zmanjšalo obljubljene denarne zneske: "Bili smo ogorčeni. A ker smo borci, smo se morali boriti. Tudi zaradi ponosa."

Vodja kamerunske reprezentance David Ojong se je že odzval na pogovor in zatrdil, da športniki lažejo. Po njegovem mnenju so se za pobeg odločili zaradi povsem drugačnih razlogov, laži pa si izmislili, da bi upravičili svoje dejanje. Po mnenju Ojonga so se hoteli rešiti hude revščine, ki ogroža tretjino prebivalcev te zahodne afriške države z 20 milijoni prebivalcev. Pogovor z boksarji so sicer opravili na skritem mestu.

Izginili še štirje predstavniki Konga

Po sedmih kamerunskih športnikih so se v Londonu izgubili tudi štirje predstavniki reprezentance Demokratične republike Kongo. Neposredno po zaprtju iger se je neznano kam izgubili judoist Cedric Mandembo, ki je neuspešno tekmoval v kategoriji nad sto kilogramov, že prej pa so izginili trenerji judoistov, atletov in boksarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.