Šport
5 ogledov

Podaljšek v Bambergu

Union Olimpija, Brose Baskets Saša Despot
Union Olimpija je v 5. kolu drugega dela EuroCupa gostovala v Bambergu in po podaljšku izgubila za točko (90:91). S porazom so zmaji ostali brez možnosti za uvrstitev med 16 najboljših.

Košarkarji Uniona Olimpije so na uvodu tekme zaigrali podobno kot na prvi tekmi v Ljubljani, Brose Baskets pa je hitro povedel z 10:2. A tokrat izbranci Aleša Pipana niso dovolili pobega Nemcev, predvsem po zaslugi osmih točk Marka Marinovića pa so se tekmecu približali na 16:17. Ko je minuto in pol pred koncem prve četrtine dva prosta meta zadel še Alen Omić, so gostje prvič na tekmi tudi povedli. Gostitelji so po prvih desetih minutah igre vseeno vodili z 20:17.

Ob številnih prekrških na obeh straneh, sodniki so imeli tokrat zelo strog kriterij, igra obeh ekip ni stekla. Ob koncu 17. minute je bil tako na semaforju izpisan rezultat 26:26, Ljubljančani pa so kar 16 točk dosegli iz osemnajstih prostih metov. Najvišjo prednost so si zmaji priigrali s trojko Sasuja Salina, hitrim protinapadom Gregorja Hrovata ter s štirimi točkami v enem napadu Marinovića, ki je zadel met za tri točke in nato še dodaten prosti met (37:30). V zaključku prvega polčasa je štiri točke dosegel še Omić, zmaji pa so na glavni odmor odšli s prednostjo šestih točk (41:35). Obe moštvi sta v prvem polčasu izvajali kar 19 prostih metov, Olimpija pa je bila boljša predvsem v skoku, tega je dobila z 20:8.

Hitro zapravljeno vodstvo

Tudi v drugi polčas so gostje krenili zelo slabo, Nemci pa so po delnem izidu 7:0 celo povedli. Razigral se je predvsem Ryan Thompson, ki je domačo ekipo v 26. minuti popeljal tudi v vodstvo s 53:49. Ob slabši igri v napadu so zmaji z zaostankom štirih točk krenili tudi v zadnjo četrtino.

V njej so se še približali na dve točki, po nepotrebnem poizkusu Klemna Prepeliča z osmih metrov, pa je na drugi strani trojko zadel Karseten Tadda in gostitelje popeljal do 66:58. Po minuti odmora so se gostje bolj osredotočili na igro pod koš, po skupno šestih točkah Omića in Dina Murića (11 točk v zadnji četrtini) pa so se znova približali na 64:68. Prav slednji je držal zmaje v igri, dve minuti in pol pred zadnjim piskom sirene pa je zadel za 75:75.

Salinu se je zatresla roka

Nemci so znova ušli s trojko Daniela Theisa, a je Prepelič z isto mero Olimpijo približal na 79:80. Prvi strelec domačih Trevor Mbakwe je nato zadel za dve točki, Omić pa je odgovoril z dvema prostima metoma. Sledil je zapravljen napad domačih, tri sekunde in pol pred koncem rednega dela pa je imel Salin na voljo tri proste mete. Prvega je zgrešil, drugega zadel, tretjega pa znova zgrešil. Sledil je podaljšek.

V zadnjo minuto s prednostjo

Po minuti dodatne igre je Olimpija s tremi točkami Omića povedla s 85:82, a so Nemci uspeli izenačiti na 87:87. Sledil je Prepeličev uspešen met za tri točke, 47 sekund do konca pa so se košarkarji Broseja približali le na točko. Ljubljančani so zapravili napad, Elias Harris pa je dve sekundi in pol pred koncem zadel za zmago košarkarjev iz Bamberga.

EuroCup, Last32, 5. kolo:

Bamberg : Union Olimpija 91:90 (20:17, 35:41, 57:53, 82:82)
Mbakwe 20, Thompson 16, Wanamaker 16; Omić 23, Marinović 20, Murić 16

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.