Šport
74 ogledov

Podpora Nadalu dežuje z vseh strani

rafael nadal EPA
Madridski nogometni velikan je objavil uradno izjavo, s katero je javno izrekel podporo enemu svojih najprepoznavnejših članov, Rafaelu Nadalu.

Nekdanji prvi igralec sveta Rafael Nadal, ki se trenutno mudi na turnirju v Indian Wellsu, je v teh dneh v središču pozornosti.

Potem ko je teniško javnost pretreslo razkritje o dopinških prekrških Marije Šarapove, se je na udaru znašel tudi najboljši španski tenisač vseh časov.

Za razburjenje je poskrbela nekdanja francoska ministrica za šport Roselyne Bachelot, ki je za francosko televizijo izjavila, da je bil Nadalov sedemmesečni premor v letih 2012 in 2013 posledica pozitivnega dopinškega testa. 

Nadal je obtožbe nemudoma zavrnil in dejal, da so informacije o njegovih poškodbah in zdravljenju javno dostopne. Oglasil se je tudi tenisačev stric in trener Toni Nadal, ki je že napovedal, da razmišljajo o tožbi proti nekdanji političarki. 

Mednarodna teniška zveza (ITF) je prav tako potrdila, da Nadal nikoli ni padel na dopinškem testu. ''Obtožbe na račun Rafaela Nadala niso samo presenetljive, ampak napačne,'' je povedal predstavnik krovne teniške organizacije.

Nadalu v bran je stopil tudi njegov najljubši nogometni klub Real Madrid. ''Real Madrid bi rad izrazil podporo našemu častnemu članu in nedvomno enemu najboljših športnikov vseh časov v Španiji in po svetu. Rafa Nadal predstavlja temeljne športne vrednote. Njegova veličina in izjemni dosežki so vedno temeljili na vzornem vedenju, delovni etiki, talentu in osupljivi meri predanosti. Napadi nekdanje ministrice Roselyne Bachelot so po mnenju naše institucije nesprejemljivi in neopravičljivi. Nadala obožuje na milijone navijačev po vsem svetu in naš klub mu trdno stoji ob strani,'' je zapisal nogometni velikan.

Nadala sta javno podprla tudi aktualna španska vlada in državni olimpijski komite.

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:09 13.marec 2016.

    Iz katerih bolanih obvestil in pobud vi delate članke . Lahko se Španija postavi na glavo , ker če je jemal prepovedane supstance , bodo to pokazal izvidi in se cela Španija glede tega lahko samo JEBE , vključno z Rrealom !