Šport
92 ogledov

"Nadal je padel na dopingu"

rafael nadal EPA
Največja težava pri tenisu je, da se javno ne odkrijejo prekrškarji niti kazen, ki jo dobijo. Tako meni nekdanja francoska ministrica za šport Roselyne Bachelot.

Ob razkritju Marije Šarapove, da že nekaj let jemlje meldonium, je Roselyne Bachelot na nacionalni televiziji jemanja nedovoljenih poživil obtožila tudi zvezdnika Rafaela Nadala. Ta naj bi na testu padel pred nekaj leti.

"V tenisu se zve za doping, ko igralec ali igralka nenadoma izpusti nekaj turnirjev in nekaj mesecev ne igra zaradi tako imenovane 'poškodbe'. Rafael nadal je imel 'slovito poškodbo' leta 2013. Zaradi nje ni igral  sedem mesecev, a mi vemo, da je bil pravzaprav pozitiven na dopinškem testu," je na frncoski televiziji izjavila 69-letna Bachelotova.

Njena izjava je razumljiva povzročila burne reakcije. "Resnično ne vem, kakšne motive ima ta ženska za takšno izjavo. Očitno je, da nima pojma o tenisu in športu. Odvetniki so že pripravljeni. Smešno je, da moraš danes dokazovati svojo nedolžnost in ne obratno, da ti morajo dokazati krivdo. Ta ženska je idiot," je dejal Toni Nadal, trener in stric slovitega teniškega igralca.

"Nikoli nisem bil v skušnjavi, da bi naredil nekaj podobnega. Popolnoma sem čist. Naporno sem delal celotno kariero in nikoli nisem vzel nič prepovedanega," pa je izjavil Rafa Nadal in dodal: "Seveda sem slišal, da nekateri govorijo o tem, da sem se dopingiral. To mi je smešno. Če bi to počel, bi porušil svojo podobo vzornika mladih. Lagal bi sebi in ne svojim tekmecem."

O Šarapovi je dejal: "Naredila je napako, te se dogajajo. Želim verjeti, da je šlo za napako in da to ni storila namerno. Vseeno mora za njo odgovarjati."

Komentarjev 2
  • izRODEk 23:17 11.marec 2016.

    Rafa je zdaj čist - in posledično za en drek, brez moči. Prej, ko je pa jedel s ta veliko žlico, je pa imel moč. Če sem za koga prepričan, da se je dopingiral, je to Nadal.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:19 11.marec 2016.

    Da ni prej obratno, lobij ščiti igralce favoriziranih držav, javnost pa tega ne izve.