Šport
18 ogledov

Podvig mladih Slovencev

odbojka, mladinci CEV
Slovenija ima očitno novo nadarjeno odbojkarsko generacijo. Mladinski moški reprezentanci je uspel podvig, saj je na kvalifikacijskem turnirju za nastop na svetovnem prvenstvu v Novi Gorici zasedla prvo mesto in bo jeseni odpotovala na prvenstvo v Mehiki.

Izbranci Iztoka Kšele so po vrsti premagali svetovno velesilo Rusijo, Belgijo in Nemčijo, prve dve s 3:0, drugo pa s 3:1, tudi na zadnji tekmi pa bi bila njihova zmaga še izdatnejša, če ne bi sredi prvega niza zašli v krizo, ki so jo gosti z delnim izidom 8:0 izkoristili.

Za Slovenijo so nastopali: Jan Gasparin, Matevž Ledinek, Urban Drvarič, Tonček Štern, Jure Okroglič, Sergej Drobnič, Primož Vidmar, Jernej Vrhunc, Žiga Donik, Jakob Rojnik, Filip Uremovič in Jan Kozamernik.

Mladinkam, ki so jim strokovnjaki pripisovali več možnosti, pa uvrstitev na svetovno prvenstvo ni uspela. Drugouvrščena reprezentanca iz evropskega prvenstva je na turnirju v Anapi zasedla tretje mesto, boljše so bile Rusinje in Italijanke, slabše pa Poljakinje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.