Šport
116 ogledov

Pogačarjeva vloga tudi uradno potrjena

tadej pogačar Epa
Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates je danes uradno potrdilo zasedbo za prihajajočo dirko po Franciji.

Na francoskem Touru sta, kot je bilo pričakovati, tudi slovenska kolesarja Tadej Pogačar in Jan Polanc, je zapisala ekipa v izjavi za javnost. Tour se bo začel v soboto, 29. avgusta, in trajal vse do 20. septembra.

Uradna potrditev nastopa obeh slovenskih kolesarjev je zgolj formalnost, saj so že pred časom iz moštva sporočili okvirno osmerico za nastop na največji kolesarski dirki na svetu. Polanc bo opravljal vlogo pomočnika.

So pa iz moštva še enkrat potrdili, da bo imel vlogo kapetana ob izkušenemu Italijanu Fabiu Aruju prav Pogačar, čeprav bo prvič nastopil na francoski pentlji. V moštvu je prišlo do spremembe, saj bo namesto sprva predvidenega Norvežana Svena Erika Bystroema nastopil njegov rojak Vegard Stake Laengen.

Pogačar je za uradno spletno stran moštva priznal, da je pred svojim krstnim nastopom na Touru malce živčen, ampak predvsem navdušen. "Na kriteriju Dauphine smo dokazali, kaj lahko storimo kot moštvo. Konstantno smo bili močni ves teden. Formolo je dobil etapo, De La Cruz je osvojil majico za najboljšega hribolazca, sam pa sem bil visoko v skupni razvrstitvi," je moč moštva izpostavil 21-letnik s Klanca pri Komendi.

"Vse to je bila dobra priprava na Tour in dokaz, da zmoremo. Vemo, da je dirka po Franciji stopnička višje, ampak prepričani smo, da lahko dosežemo veliko, če bo vse potekalo po načrtih," je še dodal Pogačar.

Na Touru bodo ob obeh Slovencih v dresu UAE Team Emirates nastopili še Primož Roglič (Jumbo-Visma), Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in Matej Mohorič (Bahrain-McLaren).

Dirka po Franciji se bo v soboto in nedeljo začela z dvema etapama v okolici Nice. Prva bo ravninska, na drugi pa se bodo za visoka mesta prvič udarili vsi favoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice