Šport
22 ogledov

"Pogoreli v borbi ena na ena"

Slovenci so bili nemočni. Ni bilo igre v obrambi, prizna Brezec. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prvi center slovenske reprezentance Primož Brezec po tekmi s Turčijo ni skrival razočaranja. Pravi, da se s soigralci ni ustrašil vzdušja v dvorani. "Ni bilo čvrste, trde igre v obrambi."
Moramo se dvigniti. Zagotovo je to velik šok, glave so še malo vroče, ampak prvenstvo še ni končano.
Primož Brezec

Visoki Primož Brezec je dosegel deset točk, iz igre je zadel vse štiri mete, imel pa je tudi pet skokov. Po tekmi je povedal: "Padli smo v tistem segmentu igre, ki nas je krasil vse prvenstvo. Ni bilo čvrste, trde igre v obrambi. Turkom smo dovolili, da so se razleteli. Padli smo v obrambi ena na ena, meti Turkogluja, Ilyasove in Onana so jih ponesli, svoje so dodali še gledalci. Ko enkrat pustiš nasprotniku, da se razleti, bo zadel iz garderobe in s tribune. Tu smo padli. Petdeset točk v polčasu ne smeš dobiti od nobene reprezentance, ne od Turčije."

Kakšen je bil dogovor pred drugim delom? Slovenija je zaostajala za 19 točk. "Poskusili smo z agresivnejšo igro. Saj ste videli, pri pick'n'rollu smo visoki igralci skakali, igrali 'v meso', vendar so dobili ta zalet in bilo je težko," pravi Brezec, o vzdušju, ki ga je pripravilo 15 tisoč turških navijačev, pa pravi: "Nismo se ustrašili, igrali smo že pred več gledalci in pred bolj bučnim občinstvom. Nismo sprejeli te borbe ena na ena in tu smo pogoreli. Turki so zasluženo zmagali."

Po dnevu počitka je v razigravanju od petega do osmega mesta v petek na vrsti tekma s Španci. Ti so v ponovitvi lanskega finala na EP morali priznati premoč Srbom. "Moramo se dvigniti. Zagotovo je to velik šok, glave so še malo vroče, ampak prvenstvo še ni končano. Špancem se moramo oddolžiti za dva poraza letos, na turnirju v Vitorii in na otvoritveni tekmi v Stožicah. Srce imamo, karakter tudi, to moramo pokazati na igrišču, jih premagati in potem osvojiti to peto mesto," napoveduje Brezec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.