Šport
11 ogledov

Pograbil iPhone in prekinil dvoboj

sergej stakhovski albert ramos Reuters
Ukrajinski tenisač Sergej Stakhovski je v prvem kolu OP Francije gladko izgubil proti Francozu Richardu Gasquetu. Ukrajinec, ki zaseda 101. mesto lestvice ATP, pa je bolj kot z igro navdušil z nenavadno potezo, ko je med obračunom slikal odtis žogice in sliko objavil na Twitterju.

Sergej Stakhovki je bil v prvem kolu OP Francije povsem nemočen proti Richardu Gasquetu, saj ga je Francoz nadigral s 6:1, 6:4, 6:3.

Ukrajinec se v prvem nizu ni strinjal s sodniško odločitvijo, zato se je odločil, da bo stvar vzel v svoje roke. Po neuspešnem prerekanju s sodnikom Carlosom Ramosom je Stakhovsky odložil lopar in se odpravil po iPhone, s katerim je slikal sporni odtis. Fotografijo je nato objavil na Twitterju in dokazal, da je imel prav. ''Sedaj pričakujem kazen, zato se nameravam boriti. Prepričan sem, da je bila sodniška odločitev napačna. Navsezadnje igramo na pesku, kjer naj bi bilo odtis lahko razbrati, a na žalost tega ne zmorejo vsi sodniki,'' je povedal Stakhovsky in dodal: ''Bilo je povsem spontatno. Razjezilo me je, saj sem videl, da žoga ni bila zunaj.''

Troicki začrtal nov trend

Na mastersu v Rimu je za nekaj podobnega poskrbel Srb Victor Troicki, ki se prav tako ni strinjal s sodnikom in ''povabil'' snemalca, da ovekoveči napačno odločitev. ''To sem videl,'' je povedal Stakhovsky in se obregnil v delo kamermana. ''Snemal je od strani, zato odtisa nisi mogel videti,'' je dodal Ukrajinec.

Francoz Richard Gasquet, ki se je prepričljivo uvrstil v drugo kolo, je dejal, da ga vragolije njegovega nasprotnika niso motile. ''Bilo je smešno. Ni problema. Menim, da je eden izmed najbolj smeših igralcev v žrebu. Zagotovo je nenavadno videti kaj takega, vendar ga razumem,'' je povedal Francoz.

Monfils posnel val občinstva

Kako vseprisotna je postala moderna tehnologija tudi na teniških igriščih, je na obračunu drugega kola pokazal domači adut Gaël Monfils, ki je v štirih nizih premagal Latvijca Ernestsa Gulbisa. Slednji se je po koncu tretjega niza odpravil na stranišče, Monfilsu pa je očitno postalo dolgčas, saj je iz torbe povlekel iPhone in posnel gledalce na stadionu Philippe Chatrier. Francoz je najprej za dovoljenje vprašal glavnega sodnika, ki je snemanje odobril.

Gaël Monfils, snemalec:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice