Šport
21 ogledov

Polavderjeva zlata, Sraka srebrna

sredozemske_judo_sraka_sta
1/15
Žurnal24 main
Judoistki Raša Sraka in Lucija Polavder sta Sloveniji na sredozemskih igrah v Pescari priborili novi dve medalji. Sraka je osvojila srebro, Polavderjeva pa zlato.

Slovenski judoistična reprezentanca je na sredozemskih igrah v Pescari odlično opravila svoje delo. Odprava, ki je štela osem članov se bo v domovino vrnila s kar sedmimi odličji. V nedeljo so se na tatamiju predstavili še zadnji trije člani odprave. Med njimi je bil tudi Mitja Jenuš, edini Slovenec, ki je ostal brez uvrstitve na stopničke. Jenuš je v najtežji kategoriji (nad 100 kilogramov) izgubil že v prvem dvoboju. Poleg 22-letnika sta se zadnji dan prvenstva predstavili še Raša Sraka (pod 70 kilogramov) in Lucija Polavder (nad 78 kilogramov). Obe sta odlično opravili svoje delo v predtekmovanju in se uvrstili v finale. Tam je Sraka izgubila in dobila srebro, Polavderjeva pa je zmagala in se okitila z zlatom.

 
 

Res sem vesela, saj nisem pričakovala, da bom osvojila medaljo. Želela sem si jo, saj mi je le še ta manjkala v zbirki. Skrbel me je žreb, saj mi je namenil neugodni Turkinjo in Tunizijko, a ko sem ju premagala, sem vedela, da lahko grem do konca.

Lucija Polavder

 
"Ne morem verjeti. Poznam jo, vem, kako dela, a sem na začetku zaspala. Kot sem že dejala pred dvema dnevoma, to čakanje mene ubija. Navajena sem priti na tekmovanje in imeti borbo drugi dan, tukaj pa so se organizatorji odločili, da bo moja kategorija zadnji dan, kar mi ni ustrezalo. Ampak tak je judo, danes sem slabo odreagirala in morala loviti zaostanek. Francozinja je izkušena, vedela je, kako se bo borba nadaljevala. V želji po izenačenju sem se odprla in že v naslednjem napadu je bilo vsega konec. Zdaj me čakata še dva meseca napornih priprav, upam, da se bo na SP v Rotterdamu izšlo boljše," je po nastopu dejala Raša Sraka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.