Šport
19 ogledov

Policija preiskuje izbruh Nalbandiana

Nalbandian sodnik udarec Reuters
Angleški Scotland Yard je potrdil, da je v nedeljo dobil prijavo zaradi fizičnega napada na teniškem turnirju v Queensu. Gre za prijavo zoper 30-letnega argentinskega zvezdnika Davida Nalbandiana, ki je med finalom brcnil v reklamni pano in ob tem poškodoval linijskega sodnika, zaradi česar je bil diskvalificiran.

David Nalbandian si je v finalu turnirja v Queensu privoščil veliko neumnost. Argentinec je pri izidu 7:6 (3) in 3:4 izgubil živce in poškodoval linijskega sodnika. To se je zgodilo, ko je Nalbandian izgubil igro na svoj začetni udarec v sedmi igri drugega niza, v jezi brcnil v lesen reklamni pano pred stolom sodnika, del panoja pa je nato poškodoval golenico linijskega sodnika Andrewa McDougalla. Slednjega so pregledali, takoj zatem pa je glavni sodnik prekinil dvoboj. Nalbandian se je sicer takoj po dejanju že opravičil za svoje dejanje. Na turnirju je tako zmagal Hrvat Marin Čilić.

"Vem, da sem naredil napako in se zanjo opravičujem. Zelo mi je žal sodnika. Nisem ga hotel poškodovati. Toda včasih se razjeziš in se ne moreš nadzorovati. Takih trenutkov je kar precej, no, vsaj pri meni. Ali to izraziš z metanjem loparja ali s kričanjem ali pa s čim podobnim temu, kar sem danes napravil. Nikakor nisem želel brcniti tako močno, toda kar je, je. Mogoče je kazen primerna. Če sem za to napako tako kaznovan, potem v redu," je dejal Nalbandian.

Argentinec je bil sicer takoj po incidentu zaskrbljen. "Videl sem, da je slabo. Najprej nisem dojel, nato pa sem videl, kaj je s sodnikom, in sem ostal pri njem. Vprašal sem ga, ali je v redu. Rekel mi je, da je, ampak je imel ureznino na nogi. Zato smo poklicali zdravnika. Še enkrat sem vprašal, ali je z njim vse v redu, in povedali so mi, da je," je še povedal Nalbandian.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.