Šport
20 ogledov

Polona Hercog ima novega trenerja

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je leto 2012 začela sila neuspešno, toda menjava trenerja jo navdaja z optimizmom in voljo do dela, ki sta ji prve sadove prinesla na izjemno močnem turnirju v Dubaju. Z dvema zmagama in porazom v kvalifikacijah se je kot srečna poraženka uvrstila v glavni del turnirja.

V odločilnem tretjem kolu kvalifikacij v Združenih arabskih emiratih je Polona Hercog sicer po dveh urah in 42 minutah izgubila proti najboljši kanadski igralki Alexandri Wozniak s 7:6 (8), 6:7 (4), 3:6, vendar se je po odpovedih Čehinje Petre Kvitove, Kitajke Li Na in Rusinje Vere Zvonareve kot prva na čakalnem seznamu med srečnimi poraženkami uvrstila med 32 izbrank, ki se bodo potegovale za nagradni sklad, vreden dva milijona dolarjev.

"Pred začetkom tekme sem že vedela, da bom v vsakem primeru uvrščena v glavni del turnirja, tako da sem to tekmo vzela kot dober trening, da se še bolj navadim na pogoje. Drugače pa je bilo danes zelo vetrovno, tako da ni bilo lahko igrati," je dejala najboljša slovenska igralka in dodala: "Žreb mi je namenil Hantuchovo, s katero se bom pomerila jutri. Vedno je izziv igrati z igralkami, ki so že bile v 'top 10', zato se tudi te tekme že veselim."

Enaindvajsetletna Mariborčanka je letos do turnirja v Dubaju zabeležila vsega dve zmagi in vknjižila osem porazov, vključno na nastopih za slovensko reprezentanco v pokalu Fed na Japonskem. Na vseh teh srečanjih je nastopila brez zdaj že bivšega trenerja, Španca Martina Vilarja, s katerim je sodelovala manj kot eno leto in ki je bil zgolj začasna rešitev. Hercogova si je namreč že dlje časa želela trenirati pod taktirko 36-letnega Slovaka Vladimirja Platenika, ki je v preteklih letih skrbel za Slovakinjo Dominiko Cibulkovo in Rusinjo Nadjo Petrovo.

"S Platenikom se poznava že dolgo. Kar nekaj časa sem ga čakala, saj je bil dogovorjen z drugo igralko. Po koncu odprtega prvenstva Avstralije sva stopila v stik in se dogovorila za poskusno obdobje. Začetek ni bil ravno idealen, saj sva se dobila v Parizu po moji dolgi poti iz Japonske, tako da za zdaj nisva imela prave priložnosti, da bi trenirala kakšen teden brez potovanj ali tekem. Ampak za vse bo prišel čas," pravi Hercogova.

Z nekdanjim devetim mladincem na svetu (1994), ki se v članski konkurenci ni najbolje znašel (374.), se je Hercogova dogovorila za polni delovni čas. "Ker je Vladimir iz Bratislave, se bova za kraj treningov sproti dogovarjala. Nekaj časa bom mogoče preživela v Bratislavi, on bo kdaj prišel v Maribor, planirala pa sva tudi treninge v Monaku, kjer so odlični pogoji za vadbo."

Cilji Hercogove z novim trenerjem ostajajo nespremenjeni. "Moja pričakovanja so bila vedno visoka, tako da to ostaja nespremenjeno. Na poti do uspeha se menja veliko ljudi, ki ti pomagajo, in trenutno sem z odločitvijo zelo zadovoljna. Verjamem, da bodo rezultati vsekakor prišli, če bomo vsi skupaj z ekipo delali v pravi smeri," zaključuje ta teden 38. igralka na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.