Šport
16 ogledov

Polona Hercog ekspresno iz Pariza

Polona Hercog OP Avstralije Reuters
Slovenska teniška igralka Polona Hercog je hitro končala nastop na turnirju WTA v Parizu z nagradnim skladom 637 tisoč dolarjev. Hercogova je namreč že v prvem kolu po uri in 11 minutah morala priznati premoč Južnoafričanki Chanelle Scheepers, ki je slavila s 6:2 in 6:2.

Po tem, ko je prvi niz gladko dobila Južnoafričanka, je imela Polona Hercog na začetku drugega niza že v prvi igri priložnost za odvzem servisa tekmici, vendar tega ni izkoristila. Chanelle Scheepers pa v drugi igri ni zapravila tovrstne priložnosti in gladko dobila igro na servis Hercogove za vodstvo z 2:0. Čeprav je bila Slovenka še nekajkrat blizu breaka, pa se je južnoafriška igralka v ključnih trenutkih vedno izvlekla in zasluženo dobila dvoboj.

Za nagrado 44. igralko sveta, ki je dobila še tretjega od štirih medsebojnih dvobojev s Hercogovo (ta je 36. na lestvici WTA), v drugen krogu čaka izbranka slovenskega košarkarja Saše Vujačića in prva nosilka turnirja, Rusinja Marija Šarapova.

Pariz, WTA (637.000 USD), 1. kolo:

Chanelle Scheepers (JAR) : Polona Hercog (Slo) 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.