Šport
26 ogledov

Ponomarenkova za konec 13., Zakrajšek 15.

Jošt Zakrajšek Stane Klemenc
Zadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Szegedu sta slovenske barve zastopala le Špela Ponomarenko Janić v B-finalu na 200 metrov in Jošt Zakrajšek na 5.000 metrov. Ponomarenkova je na koncu zasedla 13. mesto, Zakrajšek pa je bil 15.

Špeli Ponomarenko Janić se v paradni disciplini na 200 metrov ni uspelo uvrstiti v načrtovani A-finale, tako da ji je preostal le boj za 10. do 18. mesto. V B-finalu ni najbolje veslala, bila je četrta in tako prvenstvo končala na skupnem 13. mestu. "Z veslanjem nisem najbolj zadovoljna, čoln ni stekel tako, kot sem si želela. Več kot toliko nisem zmogla. Malo sem bila utrujena od vseh nastopov, malo pa se mi je tudi vse podrlo, ko se mi ni uspelo uvrstiti v A-finale. Zdaj čakam, ali bo to dovolj za olimpijske igre," je povedala Ponomarenkova. Primorka je imela pred tekmovanjem v Szegedu višje cilje: "Zagotovo je bil cilj vsaj en A-finale. To mi prvič po letu 2005 ni uspelo, ampak sem prepričana, da je to le en korak nazaj, naslednje leto pa bosta sledila dva naprej."

Na najdaljši kajakaški preizkušnji – pet tisoč metrov – je nastopil Jošt Zakrajšek, ki je meril na uvrstitev okoli 10. mesta, a na koncu zaradi težav na startu pristal na 15 mestu. "Start je na tej tekmi 90 odstotkov uspeha, tako da sem imel precej smole. Zraven mene je bil eden izmed favoritov, ki je bil na koncu drugi, na drugi strani pa tekmovalec, ki je hotel prvemu priti na val. Takoj na startu sva trčila in boj za visoko mesto je splaval po vodi. Sem pa pokazal, da sem zelo napredoval od lanskega leta, saj sem celo tekmo napredoval. Sicer je tukaj tako, da ko zaostaneš, z vsakim valom, ki ga želiš prehiteti, porabiš veliko energije. Sem pa na tem prvenstvu dosegel zmago, ker sem spet, odkar sem prišel z divjih voda, razmišljal kot zmagovalec. Mislim, da je to prava popotnica za drugo leto in tekmo v Milanu, kjer bomo nabirali norme za olimpijske igre."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.