Šport
25 ogledov

Leban in Kuk na svetovnem prvenstvu 11.

Leban Kuk Stane Klemenc
Slovenski sprinterji na mirnih vodah na SP v Szegedu še naprej ostajajo brez finalnega nastopa. Danes sta v finalih B nastopila kajakaš Jernej Župančič Regent in kajakaški dvojec Rok Kuk/Lovro Leban ter osvojila končno 18. oziroma 11. mesto na 1000 metrov.

"Izboljšala sva rezultat od lani, kar je bilo tudi pričakovano. Ušel nama je finale, kar me še zdaj grize, sploh, ker sva danes s tem veslanjem pokazala, da sva v igri. Prehitela sta naju le Novozelandca, ki sta imela prednost zaradi zaščite pred vetrom. Szeged dopušča, da se narava malo poigra z rezultati. Ne glede na to sva zadovoljna s predstavo, saj je potrditev, da delava v pravi smeri," je povedal Lovro Leban.

Podobnega mnenja je bil tudi Rok Kuk: "Gotovo je to korak naprej. V Szeged sva prišla na vrhuncu forme, uspelo nama je oddirkati najboljši tekmi letos. Včasih to ni dovolj, predvsem v predolimpijskem letu. Na to je najin trener opozarjal ves čas. V polfinalu sva prikazala res dobro tekmo, za malo zgrešila A-finale in se vseeno pripravila za boj v B-finalu. Mislim, da ne smeva biti razočarana. Sva mlada, jaz imam 20 let, Lovro 23. Prišla sva izjemno blizu tekmovalcem, ki so v tem 'biznisu' precej dlje in so zamudili priložnosti tako za Sydney kot Atene in Peking. Verjamem, da bo enkrat prišel tudi najin čas. Mogoče že prihodnje leto na evropskih kvalifikacijah." Ta dvojec je nastopil tudi v kvalifikacijah na 500 metrov, kjer pa je zaradi taktične odločitve in priprav na popoldanski B-finale na 1000 metrov namenoma skozi ciljno linijo priveslal kot zadnji.

Na 500 m je že dopoldne nastopila tudi kajakašica Špela Ponomarenko, ki ima največje apetite na 200-metrski razdalji. Primorka je v kvalifikacijski skupini zasedla četrto mesto, v polfinalni je bila prav tako četrta, kar ji je prineslo jutrišnji nastop v finalu B. Jošt Zakrajšek se je na 500 metrov preizkusil med kajakaši. Po drugem mestu v kvalifikacijski skupini je nato v polfinalu osvojil peto mesto in se uvrstil v finale C na tej razdalji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.