Šport
14 ogledov

Taljat in Božič do prve zmage

kajak kanu praga taljat božič
1/6
Nina Jelenc
Še en super uspeh slovenskega kajaka in kanuja, pravzaprav bolj kanuja. Luka Božič in Sašo Taljat sta na tekmi svetovnega pokala v Pragi prvič v karieri zmagala.

Slovenca Luka Božič in Sašo Taljat sta na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi osvojila prvo mesto med kanuističnimi dvojci. Slovenca sta za 2,13 sekunde ugnala Čeha Tomaša Koplika in Jakuba Vrzana, tretja pa sta bila Britanca David Florence in Richard Hounslow. Dejan Kralj in Simon Hočevar sta tekmovanje končala v polfinalu, kjer sta bila 17. Urban Jarc in Luka Slapšak sta izpadla v kvalifikacijah.


"Morda sva imela srečo, da so drugi tekmovalci delali napake v polfinalu, tako da sva se prebila do finala, kjer sva lahko realizirala najine ideje
," je tesen preboj iz polfinala v finale pokomentiral Sašo Taljat. V finalu pa sta s progo opravila z odliko, bila od najbližjih tekmecev hitrejša za več kot dve sekundi, in se zasluženo veselila zmage na reki Vltavi. "Vožnja je bila res dobra, sploh če jo primerjam z drugimi teki, ki sva jih prikazala v kvalifikacijah in polfinalu. Bila je precej boljša kot tista v kvalifikacijah in malo boljša od polfinalne. Tam sva imela dva dotika, ampak veslala sva zelo dobro. Zdaj sva res pokazala, kam sodiva, in upam, da nama bodo tudi na svetovnem prvenstvu uspele takšne vožnje," je povedal Luka Božič.

Na sporedu je bila tudi tekma kajakašic. Zmagala je Slovakinja Elena Kaliska pred rojakinjo Jano Dukatovo in Rusinjo Marto Haritonovo. Slovenke so izpadle v polfinalu. Nina Mozetič je bila 24., Eva Terčelj 25., Urša Kragelj pa 30. Že v soboto je za slovenski uspeh poskrbel kajakaš Peter Kauzer s tretjim mestom na tekmi in skupno zmago v svetovnem pokalu. V konkurenci kanuistov se Slovenci niso izkazali. Jure Lenarčič je bil 13., Simon Hočevar je tekmovanje končal na 18., Benjamin Savšek na 22., Anže Berčič pa na 24. mestu. Nejc Kravanja je obstal že v kvalifikacijah.

Praga, svetovni pokal v slalomu na divjih vodah:
- C-2:
1. Sašo Taljat/Luka Božič (Slo) 100,86  (0)
2. Jakub Vrzan/Tomaš Koplik (Češ) +2,13  (0)
3. Richard Hounslow/David Florence (VBr) +2,48  (0)
4. Matthieu Peche/Gauthier Klauss (Fra)  +2,60  (2)
5. Dimitrij Larionov/Mihail Kuznjecov (Rus) + 5,04  (2)
...
17. Dejan Kralj/Simon Hočevar (Slo)
28. Urban Jarc/Luka Slapšak (Slo)

- K-1 ženske:
1. Elena Kaliska (Slk)  105,59  (0)
2. Jana Dukatova (Slk) +0,45  (2)
3. Marta Haritonova (Rus)  +1,12  (0)
4. Claudia Baer (Nem) +1,21  (2)
5. Melanie Pfeifer (Nem) +1,56  (0)
...
24. Nina Mozetič (Slo)
25. Eva Terčelj (Slo)
30. Urša Kragelj (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.