Šport
19 ogledov

Kauzer s 3. mestom osvojil svetovni pokal

peter kauzer skupna zmaga 2011 Nina Jelenc
Peter Kauzer se je v Pragi na zadnji tekmi svetovnega pokala kot edini Slovenec povzpel v finale in tam osvojil tretje mesto. To je bilo dovolj za zmago v skupnem seštevku.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer se je drugi dan zadnje tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi kot edini Slovenec prebil v finale. Tam je bil tretji, zaostal je le za zmagovalcem, Čehom Vavrincem Hradilkom, in drugouvrščenim Italijanom Danielejem Molmentijem. Za prvim mestom je zaostal 1,42 sekunde. S tretjim mestom je Peter ubranil minimalno prednost v skupnem seštevku in tako po sezoni 2009 zopet osvojil svetovni pokal. Brez finala so med kajakaši ostali Janoš Peterlin na 16., Jure Meglič na 25. in Simon Brus na 40. mestu.

"To je bila res zanimiva tekma, do zadnjega tekmovalca se ni vedelo, kako se bo razpletlo. Bilo je zelo na tesno, ampak sam sem izboljšal svoj najboljši izid v Pragi. Prej je bilo to šesto mesto, zdaj je tretje. Mislim, da so gledalci kar uživali v naših predstavah," je dejal Kauzer. "V igri je bil tudi skupni seštevek svetovnega pokala, tudi tu mi je uspelo ubraniti majhno prednost pred Vavrinecom, premagal sem ga za eno točko. Vesel sem, da mi je spet uspelo slaviti v svetovnem pokalu."


"Da, glavna tekma sezone je svetovno prvenstvo. Tega sem se zavedal že pred sezono. Hotel sem celo sezono dobro tekmovati, z izjemo EP in Leipziga, kjer sem naredil napake - te se pač dogajajo-, sem bil na drugih tekmah vedno na stopničkah. Popotnica za Bratislavo je tako zelo lepa, tam tudi rad veslam, tako da že komaj čakam,"
je zaključil Hrastničan.

V konkurenci kanuistov je zmagal Slovak Alexander Slafkovsky. Slovenci se niso izkazali. Jure Lenarčič je bil 13. in za finalom zaostal za 1,38 sekunde, Simon Hočevar je tekmovanje končal na 18., Benjamin Savšek na 22., Anže Berčič pa na 24. mestu. Nejc Kravanja je obstal že v kvalifikacijah. Med kanuistkami, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, je bila najboljša Avstralka Rosalyn Lawrence.

V nedeljo bodo na sporedu še polfinalne in finalne vožnje kajakašic in dvojcev. Slovenske barve bodo zastopali kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič ter dvojca Luka Božič in Sašo Taljat ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.