Šport
12 ogledov

Kauzer na tekmo za skupno zmago kot 3.

peter kauzer praga 2011 Nina Jelenc
Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so v Pragi opravili kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala. Kajakaš Peter Kauzer, ki se bojuje za skupno zmago, je bil tretji.

Poleg Petra Kauzerja so se v nedeljski polfinale uvrstili tudi preostali trije slovenski kajakaši. Jure Meglič je bil 21., Simon Brus 30., Janoš Peterlin, ki je tokrat zamenjal Dejana Kralja, pa 35. Najhitrejši je bil Čeh Vavrinec Hradilek. Pri kanuistih so se v sobotni polfinale uvrstili štirje čolni. Benjamin Savšek je bil osmi, Jure Lenarčič deveti, Simon Hočevar 19., Anže Berčič pa 23. Brez polfinalnega nastopa je ostal le Nejc Kravanja, ki je zamenjal Blaža Cofa, na 43. mestu. Najhitrejši je bil Čeh Stanislav Ježek.

Med dvojci bosta v polfinalu – prav tako v soboto – veslala dva slovenska čolna. Luka Božič in Sašo Taljat sta bila v kvalifikacijah osma, Simon Hočevar in Dejan Kralj pa 16. Izpadla sta Urban Jarc in Luka Slapšak z 28. dosežkom. Progo sta najbolje preveslala Slovaka Ladislav in Peter Skantar. V konkurenci kajakašic so se v nedeljski polfinale prebile vse tri Slovenke, Urša Kragelj je bila 14., Eva Terčelj 20., Nina Mozetič pa 27. Najhitrejša je bila Čehinja Irena Pavelkova.

Pred zadnjo tekmo svetovnega pokala imajo slovenski tekmovalci izvrstna izhodišča v skupnem seštevku. Med kajakaši sta na prvem in drugem mestu slovenska tekmovalca. Kauzer s 127 točkami vodi, le štiri točke pa za njim zaostaja Meglič. Lepo priložnost za zaključek sezone med tremi najboljšimi kanuisti ima tudi Savšek, ki je s 105 osvojenimi točkami trenutno tretji. Med kajakašicami je najboljša Terčeljeva na sedmem mestu (103 točke), V konkurenci dvojcev sta Božič in Taljat, ki sta bila druga v Franciji, izpustila pa sta tekmo v Nemčiji, deseta (78 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.