Šport
92 ogledov

Ponovila se je zgodba iz prejšnjega kroga

Žan US Profimedia
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 21. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili z ekipo Black Wings Linz z 1:5 (1:1, 0:3, 0:1).

Potem ko je dolgo kraljevala v regionalnem tekmovanju in se prebila prav na vrh lestvice, je ljubljanska ekipa kot kaže padla v krizo. V zadnjih dveh tekmah je doživela dva visoka poraza, danes proti zadnjemu Linzu prepričljivo z 1:5.

Prejšnji teden so zeleno-beli na domačem ledu klonili proti Salzburgu z 2:7, pred nekaj dnevi pa v domačem obračunu državnega prvenstva premagali Jeseničane s 3:0. A danes spet niso bili pravi, tudi z zadnjima okrepitvama (Aljoša Crnovič, Mitja Robar) niso našli pravega orožja za domače.

Ti so ta teden zamenjali trenerja in morda je prav učinek novega stratega prevesil tehtnico na njihovo stran, še posebej, ker jih zdaj vodi prav nekdanji ljubljanski trener iz prejšnje sezone Raimo Summanen.

Gostje so bili enakovredni ali boljši le v prvem delu. V osmi minuti so prišli do vodstva po napaki domače obrambe, zadel je Aleš Mušič, toda to je bil nazadnje tudi edini zadetek ljubljanske ekipe. Že v prvem delu so hokejisti Linza izenačili in napovedali, da bodo gostom prekrižali načrte.

Čeprav so pred tem - danes sta ekipi igrali že četrto tekmo v sezoni - imeli boljši izkupiček (poraz 3:4 po podaljšku ter zmagi s 6:3 in 3:0) Ljubljančani, pa so domači v drugi tretjini stvari postavili na glavo. Z agresivno igro so stisnili tekmece pred njihov gol, Žana Usa pa so nato v začetku druge tretjine premagali trikrat v šestih minutah.

Gostom ni stekla niti igra z igralcem več, zapravili so obe priložnosti. Po zadnji v tretji tretjini pa je Linz nato ob izenačenih močeh dosegel še peti gol in dokončno odločil tekmo, do konca pa gostom ni več dovolil, da bi še ogrozili vratarja Jareda Coreauja.

Ljubljančane že čez dva dni čaka nova težka tekma, saj se bodo še drugič v desetih dneh pomerili s Salzburžani, tokrat v nedeljo na njihovem ledu.

 
Komentarjev 1
  • radovednica 08:11 27.november 2021.

    Pa smo dočakali tisto, kar se je vedelo na začetku, da bodo prišle počasi prave tekme, kjer bodo tile brezvezniki okusili in spoznali, kako bedni so. Nagonili so pol Jesenic, ki se jim gre zgolj za denar, tam, kjer so ...prikaži več bili še za sendviče komaj skupaj sestavijo... Ta ekipa pa ni nič kaj boljša, kot za drugo ligo neznane države, kar je Alpska liga. Ali kdo res misli, da jih bodo "jodlarji" gledali, da se bodo igrali z njimi. Polomili jih bodo kot majmune. ve se, kdo financira ICHL!