Šport
19 ogledov

Poraz Krke, zmaga Olimpije

Kanacević Union Olimpija MZT Skopje Union Olimpija/Aleš Fevžer
Union Olimpija je prekinila niz treh zaporednih porazov in z domačo zmago proti MZT-ju (69:56) ostala pod vrhom. Krka je klonila v Zadru (79:69) in še naprej drsi po lestvici navzdol.

Po treh zaporednih porazih - dva v evropskem pokalu in prejšnjo soboto z Budućnostjo - so se košarkarji Uniona Olimpije vrnili na zmagovalno pot. Uspeh je zanje zelo pomemben, saj so ga dosegli s precej oslabljeno zasedbo; manjkali so Sasu Salin, Luka Rupnik, Dino Murić in Jaka Brodnik. Za Ljubljančane je to šesta zmaga v ligi ABA.

Dosegli so jo s potrpežljivo igro, dobro obrambo na ključnih strelcih MZT Skopja ter z uspešnim zapiranjem prostora pod lastnim obročem in hkrati dobrim skokom v napadu. Slednje je prišlo do izraza še posebej v drugem polčasu, ko so Ljubljančani naredili odločilno razliko. Tretjo četrtino so dobili z 19:11, v zadnji pa so zadržali vse nalete gostov, ki so si srčno želeli zmage, vendar so imeli na drugi strani preveč motivirano moštvo.

Trije igralci Uniona Olimpije so dosegli po 13 točk, ob tem, da so te dosegli v različnih obdobjih. Paolo Marinellli jih je večino zadel v prvem polčasu, Halil Kanacević in Marko Marinović pa sta bila natančna v drugem polčasu. Slednji je v zadnjih dveh minutah zadel dve trojki, ki sta dokončno odločili zmagovalca. Še točko več je zbral Alen Omić.

V Štuklju prižgan alarm

V Novem mestu je čas za alarm. Krka je namreč ob katastrofalni igri izgubila četrto zaporedno tekmo v ligi ABA, skupaj s porazom sredi tedna proti Šenčurju v ligi Telemach pa niz šteje že pet tekem. Brez moči je bila v gosteh proti Zadru, ki je zabeležil šele tretji par točk v sezoni in s tem prekinil serijo šestih porazov.

Za sredin neuspeh v državnem prvenstvu je trener Aleksander Džikić med drugim okrivil sodnike, tokrat pa tovrstnega izgovora zagotovo ne bo uporabil, saj mora najprej razčistiti v svojih vrstah. Na voljo je imel praktično vse igralce, z izjemo Nebojše Joksimovića, ki je dosegel 17 točk, in Mirka Mulalića (13) pa so vsi po vrsti močno zaostali za pričakovanji oziroma osebno statistko v tej sezoni.

Zadar Krka Ramljak Booker Joksimović | Avtor: KK Zadar/Zvonko Kucelin KK Zadar/Zvonko Kucelin
Krka je bila v ospredju le na začetku tekme, nato pa je Zadar predvsem po zaslugi blede igre Krke naredil delni izid 25:5 in nakazal, da se gostom ne piše nič dobrega. Kanček upanja na zmago Novomeščanov je posijal proti koncu tretjega dela, ko se je Krka po nizu 12:0 približala na 55:49, a le za kratek čas, saj so imeli Dalmatinci pred zadnjo četrtino znova lepo prednost (64:50). To so v zadnjih desetih minutah zlahka zadržali, saj Krka ni pokazala nobenega interesa, da bi naredila preobrat.

Liga ABA, 10. kolo:

Union Olimpija : MZT Skopje 69:56 (18:14, 13:16, 19:11, 19:15)
Omić 14, Kanacević, Mariović in Marinelli po 13; Lučić 17, Cvetković 13.

Zadar : Krka 79:69 (25:11, 22:21, 17:18, 15:19)
Florence 19, Ivanov in Ramljak po 16, Sobin 14;  Joksimović 17, Mulalić 13, Kastrati 10.

Budućnost : Szolnoki Olaj 75:68 (17:21, 19:21, 16:11, 23:15)

Nedelja ob 17.00:
Igokea - Levski Sofija
Cibona - Metalac

Ob 19.00:
Crvena zvezda - Partizan

Ponedeljek ob 18.00:
Mega Leks - Cedevita

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.