Šport
60 ogledov

Poraz proti gostiteljem

Slovenska futsal reprezentanca futsal.si
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v uvodni tekmi desetega evropskega prvenstva v Beogradu izgubila proti Srbiji z 1:5 (1:1).

Slovenija je izjemno začela dvoboj, katerega začetni udarec je izvedel ambasador prvenstva Dejan Stanković, nekdanji srbski nogometni reprezentant. Po prostem strelu Roka Mordeja in udarcu Gašperja Vrhovca je žogo pred golom v mrežo v tretji minuti preusmeril kapetan Igor Osredkar. To je bil njegov 64. zadetek v reprezentančnem dresu, odigral je svojo 123. tekmo.

Po nekaj nevarnih napadih Srbov pa so si v 13. minuti Slovenci priigrali lepo priložnost za podvojitev vodstva, a se je Uroš Kroflič ob strelu malce zapletel oziroma zgrešil žogo. V 14. minuti o Srbi izenačili, kazenski streli z desetih metrov je uspešno izvedel Slobodan Janjić.

Srbi so bili nevarnejši do konca polčasa, stresli so tudi prečko, že po 36 sekundah drugega dela pa so povedli, potem ko je zadel Mladen Kocić. V 27. minuti so gostitelji še povečali prednost, ko je z desne strani zadel še Slobodan Rajčević. Kocić je v 30. minuti zadel za 4:1, kar je že odločilo zmagovalca. Za nameček je v 34. minuti Marko Pršić povedel gostitelje že na 5:1, ko je zadel prazno slovensko mrežo izpred svojega kazenskega prostora.

Slovenija in Srbija sta sicer pred 11.000 gledalci, kar je četrti največji obisk na prvenstvih stare celine, odigrali deveto medsebojno tekmo, Srbi so dosegli že šesto zmago, Slovenija ostaja pri dveh, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

"Pričakovali smo več od te tekme. Vedeli smo, da bo naporno, zahtevno. Zaslužena zmaga Srbije, za to raven tekmovanja smo naredili preveč napak v igri in mislim, da nas je to stalo točk," je dejal selektor Andrej Dobovičnik, Osredkar pa dodal: "Škoda, da smo to izpustili. Vodili smo 1:0, imeli še nekaj priložnosti, ampak imam občutek, da so sodniki - pa ne bi iskal vzrokov za poraz pri njih - piskali veliko prekrškov v korist Srbije. Zaradi tega smo tudi dobili zadetek za 1:1. Malce nas je potrlo, ampak smo imeli še vedno ugoden izid. Tisti zadetek za 2:1 pa nas je presekal, prehitro smo ga dobili, potem pa je koncentracija padla. Škoda, res škoda."

Slovenijo druga tekma v skupini A čaka v četrtek, ko bo tekmec Portugalska, četrta s prejšnjega EP. Takrat bo za upe po napredovanju v četrtfinale pomenila le zmaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.