Šport
36 ogledov

Poraza gostiteljev, muke Slovakov

Slovaki, Peter Čerešnak EPA
Na SP v Kölnu in Parizu so odigrali po tri tekme, svojo prvo tudi Slovenci, na delu pa sta bili tudi obe domači zasedbi, ki sta izgubili proti Norveški in Švedski.

Tekmovalni dan so v Franciji začeli Slovenci in Švicarji, slednji so bili po 38 minutah bržčas prepričani, da imajo zmago po 4:0 v žepu, prvi pa so takrat šele začeli igrati. Na koncu je bilo 4:4 po rednem delu ter 5:4 za Švico po kazenskih strelih.

Manj drame je bilo na tekmi v Nemčiji, kjer so gostitelji naslednjega SP Danci klonili proti Latviji z 0:3, za zanesljivo zmago je z dvema goloma v zadnjem delu poskrbel Miks Indrašis.

Po dodatnem delu igre sta se v Nemčiji razšli Slovaška in Italija. Slovaki igrajo na tem SP z "domačo" zasedbo brez NHL zvezdnikov, s povratniki med elito Italijani pa so se pošteno namučili. Šele gol Liborja Hudačka minuto in štiri sekunde pred koncem je prinesel izenačenje na 2:2, odločilni gol je nato v podaljšku dosegel Peter Čerešnak.

Čehi so se po porazu s Kanadčani na uvodni tekmi znesli nad nemočnimi Belorusi, na koncu je bilo v Parizu kar 6:1, Belorusi pa na prvi uspeh na SP proti Čehom od leta 1998 zdaj čakajo že osem tekem.

Večer sta zaznamovala dvoboja gostiteljev. V Parizu so pred ne povsem napolnjenimi tribunami Bercyja Francozi v eni od morda že odločilnih tekem za obstanek igrali z Norveško in tesno izgubili z 2:3. Za gostitelje je bilo usodno preveč kazni v drugem delu, ko je Norveška povedla z 2:0. Po dva gola sta na tekmi dosegla Francoz Stephane da Costa in Norvežan Patrick Thoresen.

V Nemčiji pso gostitelji na krilih zmage v prvem krogu proti ZDA z 2:1 danes igrali z eno od favoritov te skupine Švedsko, a bili blizu le pri 1:1 in 2:2. Pozneje so se Švedi razigrali in v drugi polovici tekme dosegli še pet golov za končnih 7:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.