Šport
17 ogledov

Poraza slovenskih tenisačev

grega žemlja EPA
Po prvem dnevu dvoboja prvega kroga teniškega dvoboja v Davisovem pokalu med Slovaško in Slovenijo v Bratislavi je rezultat 2:0 za gostitelje.

Slovenija je prepričljivo izgubila obe partiji. Grega Žemlja je moral v treh nizih priznati premoč najboljšemu slovaškemu igralcu Martinu Kližanu, Tom Kočevar Dešman pa ni bil kos Norbertu Gombosu, ki je prav tako slavil s 3:0 v nizih.

"Za Žemljo je bil dvoboj s top 50 igralcem na svetu dober pokazatelj, kje je njegova trenutna pripravljenost po daljšem obdobju mirovanja. Na trenutke je igral zelo dobro, vseeno pa se vidi, da mu manjka tisti kanček agresivnosti, ki ga je krasil pred zdravstvenimi težavami. Kar se tiče Kočevarja, je odigral zelo dobro partijo, na trenutke me je prav prijetno presenetil, priznati pa moram, da že dolgo časa nisem videl tenisača v tako dobri formi," je po prvem dnevu dejal kapetan Slovenije Blaž Trupej.

V soboto je na sporedu igra dvojic, v nedeljo še dva dvoboja posameznikov, Slovenija pa za skupno slavje potrebuje zmage v vseh preostalih partijah.

Glede na to, da Blaž Kavčič, naš najvišje postavljeni igralec v Bratislavi, danes ni zaigral, temveč je mesto v drugi partiji zaradi bolečin v stopalu - pred tremi tedni so mu zdravniki odstranili živec v stopalu na desni nogi - mesto prepustil debitantu v ekipi, Kočevar Dešmanu, je njegov nastop vprašljiv tudi v soboto in nedeljo. Kapetan Trupej danes sicer še ni želel podati končne odločitve, vendar je več ali manj jasno, da Kavčič proti Slovaški ne bo zaigral. "Glede na položaj bi ga bilo nespametno poslati v igro, saj se bi mu lahko stanje noge ob naporu igranja najmanj treh nizov precej poslabšalo," je dodal pomočnik kapetana Žiga Janškovec.

Izidi:

Slovaška : Slovenija  2:0

Martin Kližan : Grega Žemlja 7:5, 6:3, 6:4
Norbert Gombos : Tom Kočevar Dešman 6:2, 6:4, 7:6 (3)

Jutri:
Martin Kližan/Igor Zelenaj - Grega Žemlja/Blaž Kavčič

Nedelja, 8. 3.:
Martin Kližan - Blaž Kavčič
Norbert Gombos - Grega Žemlja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.