Šport
16 ogledov

Proti Slovaški s Kavčičem in Žemljo

Trupej Kavčič Urbanija Žemlja Poljska Slovenija Vroclav novinarska konferenca Da EPA
Slovenska teniška reprezentanca se bo od 6. do 8. marca v Bratislavi, v prvi Evro-afriški skupini Davisovega pokala pomerila s Slovaško.

Kapetan Blaž Trupej je za nastop proti reprezentanci Slovaške (24. lestvica Davisovega pokala), ki je leta 2005 igrala finale in izgubila proti Hrvaški, povabil Blaža Kavčiča (110. na lestvici ATP), Toma Kočevarja Dešmana (549.), Mika Urbanijo (586.) in Grego Žemljo (884.). Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Rola (85.) je nastop odpovedal zaradi prenatrpanega urnika, saj je trenutno v Južni Ameriki, po nastopu za Davisov pokal pa bi moral potovati v ZDA, medtem ko ima Janez Semrajc (284.) težave z boleznijo. 

Slovaška reprezentanca za Davisov pokal trenutno še ni znana, verjetno pa na domačih tleh, v nacionalnem teniškem centru Aegon arena, ne bo ničesar prepustila naključju. Lani so Slovaki po zmagah v 1. Evro-afriški skupini proti Latviji in Avstriji, nastopili v prvem krogu svetovne skupine in gladko izgubili proti ZDA. Najvišje uvrščena Slovaka sta Martin Klizan (39.) in Lukas Lacko (88.). 

Dvoboj Slovaške in Slovenije bodo slovenski gledalci lahko spremljali na televiziji Sport Klub, kjer bosta za strokovni komentar poskrbela nekdanja slovenska reprezentanta za Davisov pokal Borut Urh in Marko Tkalec

V ekipi so poleg kapetana in igralcev še pomočnik kapetana Žiga Janškovec, ki bo v Bratislavi skrbel tudi za komuniciranje s slovenskimi mediji ter fizioterapevt Miha Mihalič. "Vsi štirje igralci, ki sem jih povabil, so takoj potrdili nastop proti Slovaški. Blaž Kavčič dobro okreva po operaciji, zanj bomo videli, če bo lahko nastopil. Bo pa zagotovo v veliko pomoč, tudi, če bo ostal na klopi. Grega Žemlja, ki je trenutno v Iranu, se počasi vrača in menim, da bo pomemben člen v dvoboju proti Slovaški. Prav tako sta veliko zanimanja pokazala Tom Kočevar Dešman, ki je lani zmagal svoj prvi turnir, in Mike Urbanija, ki že ima nekaj izkušenj z nastopi v tem tekmovanju. Proti Slovakom bomo igrali v njihovem nacionalnem teniškem centru, kjer bo hitra podlaga," je povedal kapetan Trupej.

"Po operaciji desnega stopala kar dobro okrevam. Ne vem, če bom lahko igral, a tudi lani sem uspel igrati proti Izraelu. Slovaki so favoriti in tudi hitro igrišče mi morda ne ustreza najbolje, po drugi strani pa bodo točke krajše. Na OP Avstralije sem govoril z Martinom Klizanom in mi je dejal, da verjetno ne bo igral, tako, da počakajmo, kateri slovaški igralci bodo prijavljeni," pa je dejal Kavčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.