Šport
43 ogledov

Pošiljke dostavimo še isti dan!

Hitra pošta Žurnal24 main

Pošta Slovenije lahko vašo pošiljko prevzame najpozneje v 30 minutah. Po predhodnem dogovoru lahko pismonoša dnevno ali občasno prevzema pošiljke na vašem naslovu tudi v ostalih krajih.

Cena prenosa pošiljk Hitre pošte vključuje zavarovanje do 4.200 evrov za pošiljke z označeno vrednostjo oziroma do 420 evrov za pošiljke brez označene vrednosti.

Poleg tega Pošta Slovenije s svojo storitvijo Hitra pošta zagotavlja, da bo vašo pošiljko dostavila naslovniku najpozneje v dveh urah po naročilu. Storitev nudi v večjih slovenskih mestih (Celju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu) in v bližnji okolici teh mest. Na področju ostalih pošt pošiljko dostavi v roku 4 ur od prevzema pošiljke pri pošiljatelju oziroma od oddaje pošiljke na pošti.

Namesto vas opravijo sodelavci omenjene pošte tudi zamudne poti, kot so opravki na uradih, sodiščih, bankah, agencijah.

Če pa želite na pošiljki označiti vrednost, jo poslati kot odkupno pošiljko ali pošiljko s povratnico, je treba izpolniti pripadajoče dokumente in pošiljko pripraviti v ustrezni ovojnici.

Pošiljke za večje kraje po Sloveniji dostavi Pošta Slovenije še isti dan, če jih stranka odda do določene ure, sicer pa naslednji delovni dan po dnevu oddaje pošiljke v prenos. V sprejem in dostavo pošiljk Hitre pošte po Sloveniji je vključenih več kot 55 odstotkov pošt, kar pomeni, da je v dostavo isti dan vključena večina gospodinjstev v Sloveniji, ostalim gospodinjstvom pa dostavijo pošiljke naslednji delovni dan po sprejemu.

Kadar pa želite pošiljko urgentno poslati v tujino, lahko uporabite storitev Hitra pošta v tujino.