Šport
68 ogledov

Poškodba hujša, kot so predvidevali

matthias mayer val gardena padec EPA
Poškodba Matthiasa Mayerja, ki je padel na smukaški tekmi alpskega smučanja v Val Gardeni, je bila hujša, kot so sprva pričakovali. Olimpijski prvak bo v bolnišnici ostal najmanj deset dni.

Matthias Mayer, aktualni smukaški prvak z olimpijskih iger v Sočiju, si je v padcu na tretjem smuku letošnje sezone poškodoval prsni vretenci in predčasno končal sezono 2015/2016.

Čeprav so bile poškodbe hujše, kot so sprva predvidevali, pa je Mayer priznal, da bi se vse skupaj lahko končalo še precej slabše.

Avstrijec, ki ga je pred morda usodnimi poškodbami obvarovala t.i. zračna blazina, je 19. decembra prestal operacijo šestega in sedmega prsnega vretenca, v bolnišnici pa naj bi ostal deset dni, je potrdil dr. Michael Gabl.

''Težko rečem. Zračni sistemi ublažijo udarec in verjetno tudi poškodbo. Ne morejo pa preprečiti sil, ki delujejo na smučarja ob takšnem padcu. Tega ne bomo mogli nikoli spremeniti,'' je o novosti, ki je na voljo vsem alpskim smučarkam in smučarjem, dejal Gabl.

''Glede na okoliščine je Matthias dobro. V bolnišnici bo ostal vsaj deset dni, preden ga bomo spustili domov v domačo oskrbo,'' je povedal Gabl in dodal: ''Seveda še vedno čuti bolečine. Gre za resno poškodbo. Vretenca smo stabilizirali s pomočjo vijakov in palic, ki jih bomo odstranili po tem, ko se bodo zlomi povsem zacelili. Mayer zdaj potrebuje samo dovolj časa, da okreva.''

Mayer se je poškodoval že pred začetkom sezone v Söldnu, vendar se je uspešno vrnil na bele strmine in na superveleslalomu v Lake Louisu osvojil drugo mesto. ''Lahko bi bilo veliko huje. Zaraslo se bo,'' je drugo poškodbo v nekaj mesecih komentiral Avstrijec.

Alpski smučar, ki okreva v zasebni bolnišnici v Innsbrucku, je po navedbah zdravniškega osebja že vstal in se sam odpravil na stranišče.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) mu je zaželela čim hitrejše okrevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.