Šport
28 ogledov

Poškodba kolena usodna za nastop na OI

Aljaž Sedej je bil razred zase in je prepričljivo postal sredozemski prvak. STA
Slovenski judoist Aljaž Sedej bo morda moral izpustiti olimpijski nastop v Londonu. Na zadnjih pripravah na Madžarskem se je hudo poškodoval, današnji popoldanski pregled z magnetno resonanco pa bo zares pokazal, kako resna je poškodba. Na treningu mu je iz sklepa skočilo koleno, napovedi pa niso optimistične.

V petek bo v London odpotovala osmerica slovenskih judoistov, med njimi naj bi slovenske barve v kategoriji do 81 kilogramov branil tudi Sedej. Vendar je med zadnjimi pripravami na Madžarskem prišlo do poškodbe, šele današnji pregled pa bo pokazal, ali se da še kaj rešiti. "Mislil sem, da sem v Pekingu leta 2008 zaman treniral štiri leta, ko sem tako hitro končal nastope, a takrat sem vsaj sam odločal o svoji usodi. Očitno tokrat v Londonu ne bo tako," je v prvih vtisih po poškodbi na spletnem omrežju Facebook zapisal bežigrajski judoist in poskrbel za nemir med svojimi navijači.

Dobrinska bo tekmovala tudi za pokojnega moža

Sedmerobojka Natalija Dobrinska bo ena od glavnih ukrajinskih adutov za zlato olimpijsko kolajno. Tridesetletna atletinja bo branila naslov iz Pekinga 2008, v Londonu pa bo imela še dodaten motiv. Tekmovala bo tudi za pokojnega moža in trenerja Dimitrija Poljakova, ki je po hudi bolezni umrl marca letos.

Petnajst dni pred smrtjo moža je Ukrajinka osvojila zlato kolajno na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Istanbulu, kjer jo je Poljakov še spremljal, tako da je bila njegova smrt za ukrajinsko javnost veliko presenečenje. "Dimitrij se je dve leti boril z boleznijo. A to smo vedeli le njegovi najbližji. Bil je močan človek, ki se ni hotel nikomur smiliti, zato o bolezni nismo govorili. Želel je z menoj v London, a žal se to ne bo zgodilo. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da bi osvojila zlato kolajno. To bi bil pravi poklon enkratnemu človeku," je dejala Dobrinska, ki meni, da je za igre odlično pripravljena.

"Mnogi so mislili, da je bil Peking moj vrh in da bo od takrat naprej moja kariera šla samo navzdol. Od takrat pa do Istanbula letos res nisem več zmagovala, toda na evropskem prvenstvu v Barceloni leta 2010 sem bila boljša kot v Pekingu, a to ni zadostovalo. Mislim, da še naprej napredujem, a napredujejo tudi moje tekmice. Predvsem Britanka Jessica Ennis, ki bo tudi tokrat najbolj nevarna," je sklenila ukrajinska zvezdnica.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.