Šport
19 ogledov

Poškodovan še Robben

1/4
Žurnal24 main
Črni niz poškodb največjih zvezdnikov pred svetovnim prvenstvom v JAR se nadaljuje, saj se je v soboto na prijateljskem srečanju proti Madžarski poškodoval še Nizozemec Arjen Robben.

Letošnje svetovno prvenstvo na jugu črne celine zagotovo ni naklonjeno največjim zvzednikom svetovnega nogometa. Še pred začetkom mundiala se je namreč poškodovalo kar nekaj največjih mojstrov okroglega usnja. Naslednji v nizu je nizozemski virtuoz Arjen Robben. Član nemškega Bayerna si je ob koncu prijateljskega srečanja proti Madžarski (88. minuta) poškodoval kito v podkolenskem zgibu. Ob odhodu z igrišča pa so mnogi zaskrbljeni obrazi njegovih soigralcev dali slutiti, da poškodba ni nedolžna. Odlični vezist je igrišče zapustil ob pomoči zdravniškega osebja in soigralca Dirka Kuyta. Le nekaj minut kasneje pa je že odšel na pregled v bolnišnico, vendar za zdaj še ni natančnejših informacij, za kako resno poškodbo gre. Več bo znanega šele v nedeljo, ko bo Robben prestal podrobnejši pregled. Nizozemski selektor Bert van Marwijk je zaradi nedeljskega pregleda že potrdil, da Robben v JAR ne bo odpotoval skupaj z ostalimi igralci, ki se bodo na pot podali v soboto zvečer. Van Marwijk je še dodal, da za zdaj še ne razmišlja o menjavi za Robbna, ter da bo v reprezentančem kadru ostal vse do takrat, ko bo obstajala vsaj minimalna možnost, da zaigra na SP.

Robben, ki je v igro prišel v drugem počasu, je sicer izdatno prispeval k zmagi Nizozemske s 6:1, saj se je dvakrat vpisal med strelce. Poleg Robbna so zadetke dosegli še Robin van Persie, Wesley Sneijder, Mark van Bommel in Eljero Elia, edini gol za goste pa je zabil Balazs Dzudzsak.

Prijateljska tekma:

Nizozemska : Madžarska 6:1 (1:1)
van Persie (21), Sneijder (56), Robben (64, 78), van Bommel (71), Elia (74); Dzsudzsak (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.