Šport
16 ogledov

Posledice hujše od napovedi

arnaud gabas Profimedias
Francoski teniški sodnik bo moral na operacijo.

Petintridesetletni francoski teniški sodnik Arnaud Gabas , ki ga je na tekmi Davisovega pokala 5. februarja v oko zadel Kanadčan Denis Shapovalov , je moral kljub napovedim, da gre za lažjo poškodbo, na operacijo očesne votline; mrežnica in očesna leča na srečo nista poškodovani.

Shapovalov je moral zaradi incidenta, ko je na dvoboju svetovne skupine Davisovega pokala v sodnika poslal žogico, plačati denarno kazen 7000 dolarjev.

Dvoboj v Ottawi z Veliko Britanijo je Kanada izgubila, ko je bil Shapovalov diskvalificiran. Njegov tekmec Kyle Edmund je tako prišel do odločilne točke, njegova ekipa pa do zmage s 3:2.

Mednarodna teniška zveza ITF je pri izreku kazni v Izraelu rojenemu 17-letniku upoštevala olajševalno okoliščino in ni določila maksimalne možne globe 10.000 dolarjev. Zatrdil je, da sodnika ni zadel namerno, ampak je žogica zgolj nesrečno odskočila, ko jo je v jezi nameraval poslati ob rob igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.