Šport
2195 ogledov

Potres odnesel olimpijske igre

Sapporo potres Epa
Iz Japonske so sporočili pričakovan novico.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je sporočil, da je japonski Sapporo zavoljo nedavnega močnega potresa odstopil od kandidature za organizacijo zimskih olimpijskih iger 2026 in se bo osredotočil za organizacijo tega mikavnega športnega dogodka v letu 2030.

Japonski mediji so že minuli teden napovedali, da se bo Sapporo zavoljo nedavne naravne katastrofe, ki je prizadela japonski otok Hokkaido v začetku tega meseca in je za posledicami potresa umrlo več kot 40 ljudi, odpovedalo kandidaturi za ZOI 2026, kar je Mok po današnjem srečanju v Lozani s predstavniki tega japonskega mesta, ki je leta 1972 že gostil zimske olimpijske igre, tudi potrdil.

Kandidati za ZOI 2026 so tako kanadski Calgary, švedski Stockholm, Italija, ki pripravlja večmestno kandidaturo (Torino, Milano in Cortina d'Ampezzo), ter turški Erzurum. Organizatorja bodo izbrali na kongresu Moka, ki bo septembra prihodnje leto v Milanu.

Vrljika Kraška pokrajina Svet Panika po potresu: Začela izginjati reka
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.