Šport
108 ogledov

Povratne evropske tekme za Slovence

superpokal, FC Koper Katarina Ponjavić
Pred nogometaši Kopra, Celja in Domžal so povratne tekme prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Po prvem obračunu so od slovenske trojke v najboljšem položaju Koprčani, ki so na Islandiji zmagali z 1:0 proti Vikingurju, v četrtek pa bodo igrali pred domačimi gledalci.

Slabši izid od Kopra so prejšnji četrtek iztržili Celjani in Domžalčani, ki so doma z 0:1 izgubili proti poljskemu Slasku oziroma srbskemu Čukaričkemu.

"Boljšega uvoda v sezono ne moremo pričakovati. Lahko igramo še boljše, upam, da bo tako v prihodnje. Zavedamo se, da imamo čvrsto obrambo," je po osvojeni superpokalni lovoriki v nedeljo povedal koprski junak Matej Palčič. Vratar kanarčkov Vasja Simčič je poudaril, da je vsaka tekma poglavje zase, kljub temu pa se je na kratko ozrl proti islandski prepreki: "Zaenkrat nam gre dobro. Zmage so pomembne za dvig samozavesti. Zmaga proti Mariboru nam bo prišla prav za četrtek."

Verjamejo v preobrat

Domžalski igralci se kljub porazu ne predajajo, vse sile bodo usmerili, da nadoknadijo gol zaostanka s prve tekme, ki so jo odigrali doma. Trener Luka Elsner si želi bolj "nore" tekme, kot je bila prva.

"V takšnem tekmovanju je redko, da ostaneš živ, ko v eni tekmi, tako v obrambnih nalogah kot tudi pri zaključevanju akcij, narediš toliko napak. Na našo srečo smo še vedno živi. Pred nami je nova priložnost, da obrnemo izid in napredujemo v drugi krog, kar ostaja naš cilj," je na novinarski konferenci pred odhodom v Srbijo menil Elsner.

Celjski nogometaši so v ponedeljek odigrali prijateljsko tekmo z danskim Koebenhavnom. Prvič je zanj zaigral nekdanji Celjan Benjamin Verbič, za Celjane pa zadnjič dolgoletni kapetan Sebastjan Gobec. Tekma se je končala z 1:1, kar je v ekipo prineslo nekaj potrebne energije za poljsko oviro. Celjski vezist Danijel Miškić verjame, da je tekma še odprta in bo tudi drugih 90 minut zanimivih, skupaj s soigralci pa bodo storili vse, da na Areno Petrol pripeljejo še eno evropsko tekmo.

Celjane gostovanje v Vroclavu čaka ob 20. uri, Koper bo Vikingur gostil ob 20.30, takrat bo tudi tekma Čukarički - Domžale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.