Šport
18 ogledov

Powel najhitreje letos

Asafa Powel
1/10
Reuters
Na atletskem mitingu Diamantne lige v Lozani je Jamajčan Asafa Powel v odsotnosti svetovnega rekorderja Usaina Bolta v teku na sto metrov z 9,78 sekunde postavil najboljši letošnji izid na svetu.

Asafa Powel, ki je bil v odsotnosti svetovnega rekroderja na sto metrov, rojaka Usaina Bolta in poškodovanega Američana Tysona Gayja, prvi favorit teka na sto metrov, je upravičil pričakovanja in z najhitrejšim tekom sezone slavil zmago na mitingu Diamantne lige v švicarski Lozani.

Jamajčan je dosegel čas 9,78 sekunde in za stotinko ugnal najboljši čas Gaya, ki ga je postavil v začetku meseca na Floridi. Drugo mesto v Lozani je s časom 9,88 sekunde pripadlo še enemu Jamajčanu Michaelu Fraterju, tretji pa je bil prvi belopolti šrinter, ki se je spustil pod mejo deset sekund, Francoz Christoph Lemaitre, ki je s časom 9,95 sekunde izenačil svoj francoski rekord.

V teku na 800 metrov je zmago brez težav slavil svetovni rekoder Kenijec David Rudisha, ki je po poškodbi gležnja prvič letos nastopil na mitingu Diamantne lige. Srebrna z zadnjih olimpijskih iger Avstralka Sally Pearson se je z zelo dobrim časom 12,47 sekunde veselila zmage v teku na sto metrov z ovirami. V ženski štafeti 4x100 metrov je zmaga s časom 43,35 sekunde pripadla Nemčiji. Slovenijo so zastopale Pia Tajnikar, Sara Strajnar, Kristina Žumer in Merlene Ottey, ki sploh ni tekla, ker palica ni prišla do nje zaradi napake pri drugi predaji med Strajnarjevo in Žumerjevo. Slednja je edina od Slovenk tekla tudi v samostojnem nastopu in bila v drugi skupini teka B sedma (11,79, +1,0 m/s).

Hrvatica Blanka Vlašić, najboljša atletinja lani na svetu, je bila v skoku v višino blizu izpada že na višini 1,90 metra, ki jo je zmogla šele tretjič, na 1,95 metra, pet centimetrov pod njenim izidom sezone na svetu, pa je bila ob močnem vetru v prsi preveč negotova na zaletišču, da bi bila lahko višje od šestega mesta. Svetovna prvakinja je sicer ostala prva v točkovanju svoje discipline v Diamantni ligi, na mitingu pa je zmagala Rusinja Ana Čičerova, ki je edina preskočila 1,95 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.