Šport
21 ogledov

Požar pregnal Žakljevo in kolegice

gozdni požar kompleks Deodoro gorsko kolesarstvo Rio 2016 EPA
Gozdni požar ogroža prizorišče olimpijskih iger v gorskem kolesarstvu, poročajo tamkajšnje oblasti, medtem ko so športnike z ogroženega območja že evakuirali.

Požar se je začel v hribih v ozadju kompleksa Deodoro na zahodu mesta, močan veter pa je požar le še razplamtel.

Na srečo je veter hitro spremenil smer, pa tudi dež je ublažil ognjene zublje.

"Po skrbnem pregledu zjutraj je lahko Uci potrdil, da je proga nedotaknjena. V torek bo šlo vse po sporedu, nacionalni olimpijski komiteji bodo lahko peš pregledali progo," je sporočil Uci.

Ni šlo za požig

Tiskovni predstavnik Ria 2016 Mario Andrada je sicer dejal, da je proga utrpela nekaj škode, izključil pa je možnost, da je šlo za požig. "Goreti je začelo za strelskim prizoriščem, bilo je zelo vetrovno, gorelo je grmičevje, ogenj je bil vse bližje progi. Mislimo, da je bilo nekaj škode, toda moramo jo temeljito pregledati. Naše ekipe delajo vse, da bo prizorišče nared," je razložil Andrada.

"Danes je bilo na daleč videti čisto OK. Včeraj smo bili v času, ko se je začelo in se je požar bližal progi, tam. Ravno, ko smo zaključili krog, so nas zaradi vetra in dima prosili, da zapustimo progo. Nemanja (Vajs, op. STA) in Jovana (Crnogorac) sta bila cca. 30 minut za nami in so ju stran odpeljali z avtom," je prek družbenega omrežja Facebook pojasnil slovenski selektor Urban Ferenčak.

Olimpijski kros za ženske bo na prizorišču Deodoro na sporedu 20. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.