Šport
10 ogledov

Pozor, protinapad!

Carlos Bocanegra (številka 3) je že vrsto let nepogrešljiv člen ameriške obrambn Žurnal24 main
Kapetan nogometne reprezenatnce ZDA, ki se bo v petek pomerila s Slovenijo, Carlos Bocanegra, kot glavno orožje Kekove vrste izpostavlja protinapad.

Kapetana ZDA Carlosa Bocanegro pred tekmo s Slovenijo najbolj skrbi hiter prehod varovancev Matjaža Keka iz obrambe v napad. "Moramo ostati kompaktni, saj je vaša reprezentanca zelo močna v protinapadu," nam je zaupal med druženjem nogometašev in medijev v ameriški bazi na obrobju Pretorie.

Podobni ekipi
ZDA so po remiju z Anglijo očarale svetovne medije, a gledajo v hrbet Slovencem, ki so v prvem kolu ugnali Alžirijo. "Slovenija in ZDA sta podobni ekipi," meni Bocanegra. "Videli bomo, ali bo nasprotnik krenil po zmago ali se bo zadovoljil z remijem. Igrati moramo pametno. Ne smemo se preveč odpreti," je previden nogometaš Rennesa.

ZDA nogomet | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Igralci težkih imen
Iz francoske lige tudi podrobneje pozna ključnega moža slovenske obrambe. "Poznam Cesarja, ki igra za Grenoble v Franciji; pa tudi nekatere druge, a so njihova imena zame za izgovoriti precej težka," se je nasmehnil branilec ZDA, ki se – kot tudi njegovi soigralci – otepa vloge favorita. "Slovenije ne jemljemo zlahka. Vemo, da je to močna ekipa. Če bi se postavili v vlogo favorita in mislili, da bo zmaga prišla sama od sebe, bi bili v težavah," je prepričan 31-letnik, ki bo proti Sloveniji 80. oblekel majico reprezentance.

Prelomno SP 2002
Američani v zadnjih letih ne veljajo več za nogometne analfabete. Ta sprememba se je zgodila po njihovem preboju v četrtfinale na svetovnem prvenstvu leta 2002. "Tisto SP je bilo prelomno. Nasprotniki nas ne jemljejo več zlahka. Vedo, da jih čaka težko delo proti hitri in fizično močni ekipi, ki se bori vseh 90 minut. Težko je igrati proti nam in nas je težko premagati," je glavne vrline svojega moštva izpostavil kapetan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.