Šport
3 ogledov

Prandelli ostaja za krmilom Italije

prandelli italija selektor Reuters
Cesare Prandelli pred finalom evropskega prvenstva proti Španiji ni bil prepričan, ali bo nadaljeval svoje delo na klopi italijanske reprezentance. Po hudem porazu se je nekdanji trener Fiorentine odločil, da kljub vsemu ostaja.

Cesare Prandeli kljub visokemu porazu Italije v finalu evropskega prvenstva v Kijevu proti Španiji (0:4) ostaja selektor italijanske izbrane vrste. "Bili so trenutki, ko nisem bil povsem prepričan, da bom nadaljeval s svojim delom. A ta projekt se mora nadaljevati," je po finalu EP povedal 54-letni trener.

Prandelli, ki je zelo priljubljen tako pri igralcih kot pri navijačih, velja za reformatorja italijanskega nogometa. Kljub vsemu temu pa je trener v preteklih dneh večkrat najavil, da si bo vzel nekaj dni časa in razmislil o svoji prihodnosti v "squadri azzuri". Ni skrival, da sta bila razlog za njegova premišljevanja zadnji škandal v zvezi s krojenjem izidov in velika obremenitev na selektorskem mestu. Prandelli je vodenje Italije prevzel pred dvema letoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.