Šport
18 ogledov

Prandelli pozval k spremembi sporeda

Buffon Nocerino Di Natale Italija Nemčija Krakov trening reprezentanca Euro 2012 EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli klub uvrstitvi v polfinale evropskega prvenstva ni povsem zadovoljen. Italijani bodo imeli namreč podobno kot Španci, ki jih v sredo čaka prvi obračun s Portugalci, dva dni manj časa za pripravo na tekmo proti Nemčiji. Prandelli je pozval Evropsko nogometno zvezo (Uefa), naj spremeni razpored tekmovanja.

"To je težava, ki jo mora Uefa vzeti v obzir za naslednje evropsko prvenstvo. Igrati polfinale s tako malo časa vmes ne pripomore k spektaklu," je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal Cesare Prandelli. Italijanskemu selektorju na pripravo za tekmo z Nemčijo ne bo pomagalo niti dejstvo, da so njegovi nogometaši za zmago proti Angliji potrebovali 120 minut in enajstmetrovke.

Daniele De Rossi in Ignazio Abate sta tekmo v Kijevu zapustila šepajoča, kar pomeni, da bi lahko Prandelli nekakšno maščevalno tekmo za polfinale svetovnega prvenstva 2006 (Italija je takrat z golom Fabia Grossa premagala Nemčijo) začel brez praktično najboljšega branilca/vezista in edinega desnega bočnega branilca.

Christian Maggio, ki sicer igra na Abatejevem položaju, je namreč proti Angležem dobil izključijoči rumeni karton in je suspendiran, osrednji branilec Giorgio Chiellini in vezist Thiago Motta pa prav tako nista povsem nared. Chiellini je zaradi poškodbe izpustil četrtfinalno tekmo, a v ponedeljek treniral in obudil upe po polfinalnem nastopu.

Prandelli se medtem boji, da bo mlada nemška ekipa z dodanima dvema dnevoma počitka previsoka ovira, čeprav Azzurrov na velikem tekmovanju še nikoli niso premagali.

Aplavz zbranih novinarjev

"Pomerili se bomo z atletsko močno ekipo. Moramo igrati na majhne slabosti, ki bi jih morda imeli. To bo težka tekma, kjer bo rezultat v zraku verjetno prav do zadnje minute. Ko bomo vedeli, kdo bo nared, bomo videli, s kom lahko igramo v četrtek. Vemo, da lahko odigramo še eno dobro tekmo. Moramo 'prebrati' tekmo, ampak, kar je paradoks, moramo malce tvegati," dodaja Prandelli.

Nekdanjemu trenerju Fiorentine so italijanski mediji namenili aplavz ob prihodu v reprezentančni center "Casa Azzurri" v Krakovu in tako pokazali svoje odobravenje potem, ko je njihova reprezentanca presegla pričakovanja in se uvrstila v polfinale. Prandellijeva Italija, ki je tako z lahkoto v kvalifikacijah dvakrat odpravila tudi Slovenijo, je osvojila veliko simpatij.

"Lahko storimo še nekaj več, igramo še boljši nogomet. Imamo odgovornost, da to poskusimo. Nova generacija si bo želela gledati takšen slog nogometa. Na igrišče moramo dati več idej," je še pristavil Prandelli.

Nemci čakajo na "Schweinija"

Nemški vezist Bastian Schweinsteiger naj bi bil kljub načetemu gležnju še pravočasno pripravljen na četrtkovo tekmo v Varšavi, kar je v ponedeljek potrdil tudi trener vratarjev pri nemški reprezentanci Andreas Köpke. "Schweini", ki ga poškodba muči že vse od februarja, je izpustil zadnja dva dni treningov.

Schweinsteiger Nemčija Italija polfinale trening Gdansk Dwor Oliwski | Avtor: EPA EPA
"Res ima manjšo težavo z gležnjem. Zadnje dva dni ni treniral in ga intenzivno zdravil. Danes pričakujemo, da se bo vrnil na trening in po vsej verjetnosti bo nared za četrtkovo tekmo," je dejal Köpke. Nemci so na deževen in vetroven dan opravili trening skupaj s svojim prvim vezistom, ki je brez težav šel skozi vse vaje.

Član Bayerna je začel vse štiri tekme svoje reprezentance na letošnjem Euru, v nedeljo pa je izrazil skrb nad omenjeno poškodbo, ki ga je po njegovih besedah naredila počasnejšega in manj gibljivega. Z ali brez Schweinsteigerja v prvi postavi bodo Nemci v četrtek lovili uvrstitev v finale, kjer bi se potegovali za svojo prvo trofejo po naslovu evropskih prvakov leta 1996.

"Gre za majhne gibe in eksplozivnost. Če sem povsem iskren, me skrbi," je dejal Schweinsteiger. "Bastian je igralec svetovnega kova in vodja naše ekipe. Upam, da bo nared za tekmo," ga je pohvalil tudi Realov nemški virtuoz Mesut Özil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.