Šport
0 ogledov

Prandelli: "Španci niso dolgočasni, le bojijo se jih"

Cassano Balotelli Prandelli Italija Španija trening finale Kijev Euro 2012
1/13
EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli je na novinarski konferenci pred nedeljskim finalom evropskega prvenstva zatrdil, da imajo njegovi Azzurri dovolj kakovosti, s katero bodo lahko Špancem pokvarili njihovo prepoznavno igro in zmešali štrene na sredini igrišča. Kapetan Gianluigi Buffon je Špance označil za najboljše na svetu.

"Upam, da bomo lahko pozitivni, in da jih bomo napadli," je Cesare Prandelli povedal na sobotni novinarski konferenci, nekaj manj kot 24 ur pred finalno tekmo na kijevskem olimpijskem stadionu.

"Naš prvi cilj bo, da zapremo prostor in pridemo do žoge. Kje bomo skušali osvojiti žogo bo odvisno od nas in tudi od tega, kako dobra bo Španija. Za nas je pomembno, da ostanemo osredotočeni na naš cilj - zaprti prostor na sredini igrišča."

Nekdanji trener Fiorentine je še izdal, da bodo na tekmi ključni trenutki, ko bodo Italijani naredili višek. Posebne besede hvale je namenil svojemu prvemu vezistu Andrei Pirlu, ki bo proti številčni španski zvezni vrsti na čelu s Xabijem Alonsom, Xavijem Hernándezom in Sergiem Busquetsom skušal nadaljevati čarovnijo s prejšnjih tekem.

"Naša sredina igrišča ima veliko kakovosti, lahko pretečemo veliko in pritiskamo na izbrani prostor, imamo pa tudi izjemnega igralca, ki lahko dvigne nivo igre in pride na pravi položaj - to je, seveda, Andrea Pirlo. Moramo izbrati svoje trenutke, ko bomo lahko imeli številčno premoč na določenih mestih na igrišču, ne pričakujemo, da bomo od začetka nadzirali igro," je nadaljeval Prandelli.

Dolgčas? Bolj strah pred zmago.

"Španija je najboljša ekipa na svetu, kar so pokazali v zadnjih nekaj letih, igrali so na svoj način in ostali zvesti svoji filozofiji. Vedno smo govorili, da so oni ekipa, ki jo je potrebno premagati. Pričakujem navadno špansko ekipo, pogumno ekipo, ki lahko drži žogo, ampak tudi pritiska nate, so ena izmed ekip, ki je prejela najmanj golov na turnirju, tudi brez napadalca pa lahko še vedno pridejo v prostor, skušajo priti za branilce in igrati moderen nogomet, ki ga rad gledam."

Kar nekaj očitkov je na račun Španije med letošnjim prvenstvom priletelo zaradi domnevno "dolgočasne" igre, Prandelli pa je svojim nedeljskim nasprotnikom hitro stopil v bran. "Mislim, da ne gre za dolgčas, gre za strah videti vedno isto ekipo, ki zmaguje. Ne mislim, da so dolgočasni na kakršen koli način," je še povedal italijanski selektor.

Buffon: "Včasih ni jasno kaj je pošteno in kaj ni"

Kapetan Gianluigi Buffon je skupaj s Prandellijem zapel hvalnico aktualnim svetovnim in evropskim prvakom. Kljub temu, da je Španijo označil za najboljšo ekipo na svetu, je opozoril, da se tekma začne z 0:0 in da je nogomet lahko kdaj tudi nepravičen.

"Imeli so fantastičnih štiri do šest let in dominirali so svetovnemu nogometu. Dal bi jim veliko komplimentov, ampak dobro je, da igraš proti najboljšim ekipam," je dejal Buffon. "So najboljša ekipa na svetu, ampak tekma se začne z 0:0. Poslušajte, včasih v športu ni povsem jasno, kaj je pošteno in kaj ni. Morda imajo več možnosti kot mi, imajo veliko kakovosti, kar so pokazali v teh štirih letih - ampak mi smo presenečenje turnirja in upam, da bomo lahko še naprej presenečali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.