Šport
16 ogledov

Prandelli: "Zadnja meseca sta bila mučna"

Prandelli Italija Španija finale Casa Azzurri Krakov Euro 2012 EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli se je pred odločilno tekmo evropskega prvenstva proti Španiji zavzel, da se bo s strokovnim štabom ob kratki pripravi na finale osredotočil na šibke točke v oklepu aktualnih prvakov. Potem ko je priznal, da pogreša delo v klubu, nekdanji trener Fiorentine spet ni želel izdati svojih načrtov po koncu Eura.

"Upam, da se bom lahko na najboljši možni način pripravil na tekmo, čeprav imamo le en dan za pripravo," je na petkovi novinarski konferenciKrakovu dejal italijanski selektor Cesare Prandelli. "Iskali bomo španske šibke točke, čeprav ne bo lahko, saj so svetovni in evropski prvaki in tukaj so spet v finalu."

Italijani se bodo s Španci pomerili še drugič na turnirju, potem ko se je otvoritvena tekma skupine C v Gdansku končala z 1:1 (Di Natale; Fàbregas). Prandelli je takrat igral z nevsakdanjim sistemom igre 3-5-2, kar bi lahko kljub povsem ozdravelim branilcem in povratniku po suspenzu Christianu Maggiu ponovil tudi v Kijevu.

"To, da so Španci spet v finalu, kaže na njihovo kakovost ne samo pri tehniki, ampak tudi na ravni morale in karakterja. Oni so referenca v več različnih pogledih, ampak tudi mi smo se sčasoma izboljšali," je nadaljeval Prandelli. Dan prej ga je z dvema goloma razveselil Mario Balotelli, ki je v Varšavi opravil s polfinalno nasprotnico Nemčijo (2:1).

Izboljšal si je "kakovost življenja"

Prandelli je z Italijo presenetil nogometno javnost in se uvrstil v finale, česar pred začetkom turnirja ni pričakoval prav nihče. Azzurri so se pred odhodom na Poljsko in v Ukrajino ubadali s škandali o nameščanju tekem in stavah, kar je še okrepilo moštveni duh, ki je eden glavnih dosežkov nekdanjega trenerja Fiorentine.

Njegov striktni etični kodeks je kot kaže umiril tudi Balotellija, ekipa brez zvezdniških imen pa igra atraktivno, dinamično in kombinatorno kot še nobena Italija do sedaj. Kljub pohvalam pa Prandelli, ki ga pogodba z italijansko zvezo veže do leta 2014, napoveduje, da bo o svoji prihodnosti razmislil po koncu turnirja, saj bojda že pogreša klubsko življenje.

"Vedno sem govoril, da se je kakovost mojega življenja močno izboljšala, ampak zadnja dva meseca sta bila mučna, razen odličnega raporta, ki ga imam z ekipo in zvezo," je povedal Prandelli. "To sta bila dva težka meseca, tako da ni bilo tiste mirnosti, ki jo iščem. Bom odšel? Govorim o kakovosti svojega življenja, kasneje bom ocenjeval, ampak zdaj ne želim govoriti o tem, s tem se bomo ukvarjali čez tri dni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.