Šport
18 ogledov

Prandelli: Zaslužili smo zmago

italija anglija diamanti buffon EPA
Italijanski nogometaši so po dramatični četrtfinalni zmagi proti Angliji skakali in se veselili kot majhni otroci. Veselja ni skrival niti selektor Cesare Prandelli. Na drugi strani Angleži še enkrat več odhajajo domov poklapani.

"Odigrali smo fenomenalno srečanje, zaslužili smo zmago. Nismo bili odlični, bili smo več od tega. Imeli smo potrpljenje in odigrali vrhunsko tekmo. Pri enajstmetrovkah vedno potrebuješ nekaj sreče, toda mi smo dali srce, briljantne poteze in karakter. Bili smo vrhunski," je svoje varovance pohvalil Cesare Prandelli in nadaljeval: "Ekipa je pokazala velik duh, složnost, prijateljstvo in požrtvovalnost. Sijajno smo odigrali in Angležem niti v enem trenutku nismo dopustili, da se vključijo v srečanje. Vsekakor gre za dobro ekipo, toda mi smo jih zaustavili. Nemčija je v polfinalu zagotovo favorit, toda mi bomo zdaj sprva uživali v zasluženem slavju, nato pa začeli misliti na njih."

Evforičen in navdušen je bil tudi strelec odločilne enajstmetrovke Alessandro Diamanti, ki je izločil Angleže in še podaljšal njihov kompleks pri strelih iz bele točke. "Zaslužili smo zmago, absolutno smo si jo zaslužili. Na srečo so se enajstmetrovke končale pravično. Vsi moramo biti pripravljeni v vsakem trenutku, jaz se na treningih vedno trudim in zdaj se mi je to poplačalo. Pred tremi meseci si nisem mogel niti zamisliti, da bom tukaj, toda verjel sem v to in zdaj uživam v svojih petih minutah. Srečanje je bilo vrhunsko in prav nikakršnega dvoma ni, da smo si na koncu zaslužili zmago," je povedal veliki italijanski junak, ki je po prihodu v igro še dodatno poživil že tako vihravo igro azzurov.

Morda še bolj od Diamantija je italijanske navijače in nogometne navdušence po svetu navdušil glavni kreator italijanske igre Andrea Pirlo. Odlični vezist Juventusa se je še pri zaostanku svoje reprezentance odločil, da bo Joeja Harta premagal s slovito panenko. Izvedba za desetico, ki je zagotovo Angležem malce spodrezala krila. "Počakal sem, da se vratar vrže in v tistem trenutku sem se odločil, kako bom ustrelil. Hart se je veliko premikal in prepričan sem bil, da se bo vrgel. Morda jim je ravno moja enajstmetrovka in način njene izvedbe prinesla dodaten pritisk," je dejal Pirlo po zares izjemni enajstmetrovki, s katero je svoji domovini tlakoval pot med najboljše štiri reprezentance na Euru 2012.

Gerrard: Naša srca so zlomljena

Če so Italijani na eni strani rajali, kot da bi že osvojili naslov evropskega prvaka, so bili Angleži znova potolčeni do tal. Trije levi so v izločilnih bojih na velikih tekmovanjih še enkrat več klonili po streljanju enajstmetrovk. "Odlični smo bili, čeprav dober nastop ne bo ublažil razočaranja. Naša srca so zlomljena. Na igrišču smo dali vse od sebe. Verjel sem, da nam bo tokrat vsaj malce pomagala tudi sreča, toda očitno se je moralo končati na takšen način," je bil razočaran kapetan Steven Gerrard, ki je še pristavil: "Ko smo povedli, sem molil, da bi Italijani zgrešili. Toda kot vidite, niso zgrešili. Ekipa je bila odlična celotno srečanje, predvsem v obrambi. Zaradi tega nam je še huje, ker smo znova izpadli na takšen način in se s tem ne moremo zadovoljiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.