Šport
16 ogledov

Prandellijev šok: "Če hočejo, ne bomo šli na Euro"

Prandelli Italija reprezentanca seznam Firence  mikrofon mikrofoni EPA
Italijanski selektor Cesare Prandelli je teden pred začetkom evropskega prvenstva izjavil, da bi se z Azzurri odpovedal nastopu na Euru, če bi to pomagalo ugledu nogometa. Obtožbe o nameščanju tekem so v zadnjih dneh, tednih in mesecih spet omadeževale ugled Italije, škandali pa so segli celo do reprezentance.

"Če bi nam rekli, da naša reprezentanca ne sme iti na Euro v dobro nogometa, potem to ne bi bil problem," je za televizijo Rai izjavil italijanski selektor Cesare Prandelli. "So stvari, ki jih imam za pomembnejše. Niso mi všeč križanja v javnosti, všeč so mi konfrontacije in ne stališča, ki jih ljudje zavzemajo brez razmišljanja o posledicah."

Italijansko reprezentanco prva tekma evropskega prvenstva čaka 10. junija, ko se bodo pomerili z branilci naslova Španci. Stavniška afera na Apeninskem polotoku, ki se je med sezono iz druge lige razširila tudi na prvo, v dneh pred prvenstvom pa je prodrla celo skozi vrata reprezentance, je na ugled italijanskega nogometa pritisnila novo veliko črno piko.

Osumljeni Domenico Criscito, ki je bil del priprav Italijanov v Covercianu, je zaradi preiskave ostal brez vpoklica, medtem ko vprašaj še naprej visi tudi nad Juventusovim branilcem Leonardom Bonuccijem. Kriminalisti so na začetku obsežne akcije med drugim aretirali tudi kapetana Lazia Stefana Maurija in na domu obiskali trenerja Juventusa Antonia Conteja.

O Buffonu: "Tudi najmočnejši so lahko zelo občutljivi"

"Želel bi si govoriti le o nogometu, ampak po tem, kar se je zgodilo, je težko govoriti o čem drugem. Kar se tiče nogometašev, ponavljamo, da vpleteni ne bodo šli na Euro. Če želimo kasneje začeti križanja, bomo začeli. Kako je z Buffonom? Vprašajte njega. Je izjemno močna osebnost in lahko skrije svoje težke trenutke, ampak tudi nekomu, kot je on, je v takšnih trenutkih težko. Tudi najmočnejši so lahko zelo občutljivi," je dejal Prandelli.

V četrtek se je namreč razvedelo, da kapetana Buffona italijanska davčna in finančna policija sumi, da je v nelegalnih stavnicah vplačal več kot 1,5 milijona evrov. Buffon in Bonucci za zdaj nista del uradne preiskave, zaradi česar je Prandelli doma že pustil Criscita, saj bi ga na zaslišanje lahko poklicali kadarkoli med turnirjem.

"Igralci Juventusa, dokler se jim ne dokaže drugače, niso pod uradno preiskavo. Ponavljam: če se odloči, da ne gremo na Euro, to ne bi bil problem. Eno uro ali dve, vsak dan, lahko gremo na igrišče in zmanjšamo napetost. Potem nam bodo sodili po tistem, kar bomo pokazali na igrišču," je še povedal Prandelli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.