Šport
17 ogledov

"Pravilo dvojnih točk je neumno"

Jackie Stewart EPA
Trije nekdanji dirkači so spregovorili o pravilu dvojnih točk na zadnji dirki za VN Abu Dabija, ki po njihovem mnenju škoduje elitnemu dirkaškemu športu.

Britanec Lewis Hamilton ima tri dirke pred koncem 17 točk prednosti pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, a bitka za naslov prvaka še zdaleč ni odločena, saj bo zmagovalec VN Abu Dabija prejel kar 50 točk, kar bi lahko dodobra premešalo vrstni red na vrhu razpredelnice. Rosberg je eden redkih, ki pozdravlja pravilo dvojnih točk, medtem ko so številni nekdanji, predvsem britanski dirkači, drugačnega mnenja.

"V letošnjih dirkah sem zelo užival, bile so zelo dobre. Ni dvoma, da za zmago potrebuješ Mercedesov motor in Lewisa Hamiltona. Lewis je zelo hiter in sposoben dirkač, ki je na dobri poti, da osvoji drugi naslov svetovnega prvaka. Ne maram ideje o dvojnih točkah na zadnji dirki. To se mi zdi neumno," je povedal Stirling Moss, ki je v svoji karieri zbral 16 zmag na dirkah za veliko nagrado.

"Trik, ki mi ni všeč"

John Surtees, nekdanji svetovni prvak (1964), poudarja, da Rosberga ne gre odpisati. "Situacija ni ravno zadovoljiva. To je trik, ki mi ni preveč všeč in nisem prepričan, če je pravičen do dirkačev ali ekip. Nica ne bi podcenjeval, saj je zelo inteligenten dirkač, čeprav je v zadnjem času naredil nekaj napak," je povedal Surtees. 

Trikratni svetovni prvak Jackie Stewart pa si želi, da bi elitni dirkaški šport ostal čist. "Nisem pristaš," je dvojne točke komentiral Škot. "Ohraniti moramo čistost. Ne verjamem, da bo pravilo karkoli doprineslo letošnji sezoni. Raje bi videl, da bi se prvenstvo odločalo z enojnimi točkami," je dodal Stewart.

Več o dogajanju v F1 preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.