Šport
27 ogledov

Ecclestone: "Najraje bi doživel nesrečo v bolidu F1"

Charlie Whiting bernie ecclestone EPA
Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt je od direktorja dirke Charlieja Whitinga zahteval natančno poročilo o nesreči Julesa Bianchija.

Televizijske kamere so v zaključku dirke v Suzuki spregledale trčenje Julesa Bianchija, grozote nesreče pa je dan po dirki razkril posnetek enega od gledalcev. Ugibanja o tem, kdo je odgovoren za hudo nesreče 25-letnega dirkača, čigar stanje je kritično, a stabilno, so v polnem zagonu. 

Japonska policija je podala izjavo, da je preiskava zaključena, medtem ko FIA pripravlja neodvisno preiskavo, začenši z natančnim poročilom direktorja dirke Charlieja Whitinga. Nekateri mu namreč očitajo, da bi moral po nesreči Adriana Sutila na stezo poslati varnostni avto. Whiting bo moral svojo odločitev utemeljiti v poročilu, ki ga od njega zahteva predsednik FIE Jean Todt. Direktor dirk je sicer odpotoval v Soči, kjer bo konec tedna na sporedu inavguracijsko dirka za VN Rusije.

F1 Supremo zahteva odgovore

Šef F1 Bernie Ecclestone je podprl neodvisno preiskavo Bianchijeve nesreče. "Težko je reči, kaj se je zgodilo. Opravili bomo preiskavo in vse skupaj natančno preučili. Za varnost smo ogromno naredili. Dandanes dirkači po nesreči odpnejo varnostni pas, snamejo volan in nepoškodovani skočijo iz dirkalnika. Če bi se mi pripetila nesreča, bi najraje videl, da bi se to zgodilo v dirkalniku F1, saj so najvarnejši na svetu," je dejal Ecclestone. 

Več preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.