Šport
14 ogledov

FIA: V kritičnem, a stabilnem stanju

Jules Bianchi, nesreča, Suzuka EPA
Zdravstveno stanje voznika formule 1 Julesa Bianchija dan po nesreči ostaja kritično. Zdravniki so se sicer srečali z njegovima staršema, nato pa so pri Fii podali skopo izjavo.

Po privolitvi staršev, ki so iz Francije prileteli na Japonsko, so zdravniki medije obvestili, da je stanje Julesa Bianchija kritično, vendar stabilno.

"Prejeli smo zelo kratko pojasnilo o njegovem stanju. Bolj ali manj je enako kot tisto, ki so nam ga posredovali včeraj. Njegova starša sta preživela nekaj časa z njim. Po poletu iz Pariza in Dubaja sta pristala v Osaki. Sta zelo utrujena, novinarskega predstavnika Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) sta zaprosila naj spregovori nekaj besed v njunem imenu. Osebju v bolnišnici sta se zahvalila za do zdaj opravljeno delo in izrazila zaupanje v njihove sposobnosti," so zapisali pri skysports. Podrobnosti o operaciji in njeni uspešnosti ter o tem, ali bodo še potrebni operativni posegi, zdravniki sicer niso razkrili. 

Philippe in Christine Bianchi ob prihodu v bolnišnico tako nista govorila z novinarji, večina teh pa je od pristojnih želela dobiti odgovor na vprašanje, zakaj je vodstvo dirke vztrajalo pri dirkanju v takšnih vremenskih razmerah.

Dirkač Marussie je v 44. krogu Velike nagrade Japonske sicer trčil v vozilo, ki je ob progi odstranjevalo že krog prej poškodovani bolid Adriana Sutila. Nemec jo je odnesel brez posledic, Bianchi pa je ob trčenju dobil hud udarec v glavo. Na stezo so nato najprej poslali varnostni avto, krog pozneje pa so dirko prekinili in nato dokončno ustavili.

Francozovo nesrečo je posnel tudi nekdo od gledalcev, posnetek si lahko ogledate tu.

Komentarjev 1
  • Lavdan 00:49 07.oktober 2014.

    Naj bo borba uspešna.Pa še to. Zakrožil ali zaokrožil.