Šport
19 ogledov

"Bori se za življenje"

Jules Bianchi EPA
Dirkač Marussie Jules Bianchi je še vedno v kritičnem stanju po nesreči na VN Japonske, ko je utrpel hude poškodbe glave.

Francoz je v nedeljo prestal triurno operacijo. "Kljub nekaterim drugačnim informacijam, ne diha brez pomoči aparatov," so zapisali na spletni strani skysports.

"Čeprav nam iz bolnišnice uradno ne posredujejo novih informacij, je po mojem vedenju Jules še vedno v kritičnem stanju, še vedno se bori za življenje," je iz Japonske sporočil novinar omenjenega britanskega medija Craig Slater, ki je dodal: "Na žalost dirkač ne more dihati brez pomoči aparatov. Zaenkrat mu dihanje omogoča respirator."

Jules Bianchi, nesreča, Suzuka | Avtor: EPA EPA
Po poročanju novinarja naj bi bila do zdaj opravljena le ena operacija, Jules Bianchi pa je od takrat na intenzivni negi v bolnišnici. Uradnih informacij ne bodo objavili še nekaj časa, saj v bolnišnici čakajo na prihod dirkačevih staršev, ki sta na Japonsko odpotovala iz južne Francije. "Potem ko se bodo zdravniki pogovorili s starši, bi lahko dobili nove informacije," je še dejal Salter.

Tudi pri ekipi Marussia so prosili za potrpljenje: "Splošna bolnišnica v Mie bo uradne informacije sporočila, ko bodo nove na voljo. Javnost bomo obveščali le s sodelovanjem bolnišnice v Jokaičiju in le takrat, ko se bo zdravnikom to zdelo potrebno. Zahvaljujemo se za vso podporo in dobre želje, ki jih javnost pošilja Julesu. Predstavniki Marussie in Ferrarija bodo ostali v bolnišnici in nudili podporo Julesu in njegovi družini."

Bianchi se je sicer ponesrečil v 44. krogu dirke v Suzuki, ko je z bolidom trčil v vozilo, ki je ob stezi zaradi podobne nesreče odstranjevalo poškodovani dirkalnik Adriana Sutila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.